"Ürün çeşidini artıracağız"

SMC Metal, 2017 yılında makina parkına rol-form yatırımı yaparak, özel boru profil üretimi gerçekleştirmeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Metal sektöründe faaliyet gösteren SMC Metal; boru profil, beyaz eşya, çelik kapı, pencere, araç üstü ekipman, makine, kesim ve büküm yapan firmalara geniş yelpazede hizmet sunuyor. Firma, 2017 yılında makina parkına rol-form yatırımı yaparak, özel boru profil üretimi gerçekleştirmeyi planlıyor. Ürün gruplarına; soğuk sac (DKP), galvanizli sac, siyah sac ve asitlenmiş sac çeşitleri eklediklerini belirten SMC Metal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Özmen, bu yıl yüzde 25 artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Geniş bir makina parkıne sahip olduklarını dile getiren Osman Özmen, "Şu an bünyemizde, bir adet dilmeli boy kesme makinesi mevcut. Bu makine, Kayseri ve çevre illerde olmayan bir hizmeti müşterilerimize veriyor. Makine ile hem dilme hem de boy kesme yapılabildiği için ekstra makas işçiliği ortadan kaldırıyor. Makine sayesinde, firmalar üretimlerinde yüzde 10 işçilik avantajı sağlıyor” dedi.

Müşteri talepleri doğrultusunda yatırımlarına devam ettiklerini aktaran Osman Özmen, 2016 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 30 büyüdüklerini kaydetti. Yine 2016 yılında ürünlerinin yüzde 12'sini Afrika ülkelerine ihraç ettikleri bilgisini veren Özmen, diğer ihraç pazarlarını Özbekistan, Kazakistan ve Cezair olarak sıraladı. Hammadde fiyatlarının yanı sıra satış ve pazarlama politikalarının da hemen her gün değiştiği sektörde, her zaman müşteri ihtiyaçlarını dikkate aldıklarına dikkat çeken Özmen, “Yassı çelik servis merkezi kavramını, farklı üretim standartlarındaki hammaddeler ile destekleyerek, rekabetçi fiyat ve hızlı sevkiyat felsefesiyle olgunlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir