Vaillant, 10 milyon euroyla bayilerini enerji danışmanı yapacak

Dünyada 60’tan fazla ülkede 30 milyon müşterisine ısıtma ve soğutma konusunda çözümler üreten Vaillant, 10 milyon euro yatırım yaparak, Türkiye’deki bayilerini enerji danışmalığına dönüştürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SERCAN AKINCI

DÜSSELDORF - Vaillant, cihaz satışlarının yanısıra, satış öncesi ve satış sonrasında tüketiciye özel enerji modellemesi yaparak, hem finansal açıdan hem de tüketim açısından yetkin çözümler üretecek. Önümüzdeki 5 yılda 400’ün üstünde enerji bayisi hedefleyen şirket, 700 bin yeni haneye ulaşarak, son kullanıcı sayısını 2 milyona çıkarmayı planlıyor. 

Almanya’nın Remscheid kasabasında bulunan Vaillant üretim fabrikalarında gazetecilerle bir araya gelen Vaillant Group Türkiye CEO’su Dr. Axel Busch, yeni başlattıkları enerji danışmanlığı konseptinin Vaillant’ta ve Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, danışmanlık hizmeti ile hem tüketiciye hemde enerji verimliliğine katkıda bulunacakları söyledi. Dr.AxelBusch açıklamasını şöyle sürdürdü: “Enerji verimliliğine ilişkin çıkan kanun ve mevzuatlar beraberinde zorunlukları getirdi. Değişen kanun ve mevzuatlar, sektörü ve tüketici beklentilerini de değiştirdi.”

Nisan ayında Türkiye’de ‘Online Gateway Vr900’ adıyla kontrol ünitesi satışlarına başladıklarını ifade eden Busch, 600 liraya satışa sundıkları ürün sayesinde evde olmadan da evin sıcaklığının ayarlanabildiğine dikkat çekti. 

2015 yılında yüzde 10 büyümeyi hedefliyor 
Şirket, ‘Zeolit’ adlı bir mineral üstünde çalışarak tasarrufl u enerji elde etmek istiyor. Zeolit yapısı gereği emdiği sıcaklığı suyla temas ettiğinde ortama yayıyor.Şirket de bu özellikten faydalanarak, yaz aylarında elde edilecek sıcaklığı, kış aylarınde kullanabilecekleri bir teknolojiyi piyasaya sunmayı hedefl iyor. Vaillant’ın Türkiye’deki durumu hakkında da bilgi veren Busch, “2015 yılı büyüme hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalara devam ediyoruz. Yılın başında Türkiye büyüme hedefimizi, yüzde 10 olarak belirlemiştik ve bu hedef doğrultusunda yılı 250 milyon TL ciro ile kapatacağız” dedi.

GLOBAL CİRO HEDEFİ 2.5 MİLYAR EURO
Vaillant’ın faaliyet gösterdiği dünya pazarında, Türkiye’nin 3. olduğunu belirten Vaillant Group CEO’su Dr. Carsten Voigtländer ise enerji verimliliğine uygun ve çevre ile barışık ürünlerle Vaillant Türkiye pazarının büyüyeceğini söyledi. Voigtländer, “Dünya genelinde 2,5 milyar euro ciro beklentimiz var. Bu nedenle, Türkiye pazarına ilişkin yüksek motivasyonumuz var” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir