Vega Lojistik, ‘yetki’yi aldı ihracatçı 2 gün hız kazandı

Dünya Gazetesi - Aysel Yücel

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Türkiye’deki 10. yılını kutlayan Vega Lojistik, firmalara yerinde gümrükleme imkanı sunan Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) aldı. Vega, Türkiye’de bu sertifikayı alan sayılı yabancı şirketten biri oldu.

YYS ile müşterilerine yerinde gümrükleme imkanı sunacaklarını açıklayan Vega Türkiye Başkan Yardımcısı Ünal Ergün, “Bu yetki bize prestij kazandırırken, işlemler hızlanacak böylece ihracatçı ve ithalatçıya 2 gün zaman avantajı sunacağız” dedi. Şirket, yeni depo yatırımları için de hazırlık yapıyor.

Pazar payı yüzde 90’ı aştı

Vega Lojistik, almaya hak kazandığı Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nın sevincini önceki gün Tuzla’daki merkezinde düzenlediği toplantıda müşterileriyle paylaştı. Avusturya merkezli şirket, çekiciden kamyona treylerden otobüse kadar ağır ticari araç endüstrisine lojistik hizmeti veriyor. 4 milyon 500 bin TL sermayeli Vega Lojistik’in en önemli müşterilerinden biri Mercedes Benz Türk. Vega, MBT ve Daimler’in üretimini yaptığı kamyon, çekici, askeri araçlar ve otobüslerin ithalat, ihracat ve iç taşımalarını gerçekleştiriyor. Avrupa’nın önemli ticari araç markaları olan Volvo, Daf, Man, Tırsan, Krone ve Schmitz marka araçların ithalat-ihracat nakliyesini de gerçekleştiren Vega, kendi tekerlekleri üzerinde sürerek yaptığı taşımaların yanı sıra 45 araçlık çekici araç taşıyıcı yarı römork kombinasyonlu filoya da sahip. Tuzla Orhanlı’da kendi mülkü olan 18 bin metrekarelik beton park sahasında MBT’ye park, PDI ve şoför eğitimi hizmetlerini de veren şirket operasyonları; Avrupa’nın dışında Rusya, Güneydoğu Avrupa, Özbekistan ve Kazakistan’a kadar uzanıyor. Avrupa’da önemli merkezler arasında ve Trieste – Salzburg - Wörth hattında VEGA R2L patentli vagon adaptörleri ile çalışan trenleri de yoğun olarak kullanan şirket, C2 - R2 - D3 yetki belgelerine, ISO 9001 – ISO 14001 – ISO 27001 belgelerine sahip.

Cironun yüzde 25'i Türkiye'den

Türkiye’nin Vega Global için önemine vurgu yapan Ünal Ergün, “Türkiye’de bin 100 sürücü ile çalışıyoruz. Türkiye’de filosunda bu kadar fazla araç olan bir şirket daha yok. Ben Vega’da göreve başladığımda otomobil taşıyan çok sayıda şirket vardı. O tarafı hemen sattım çünkü çok fazla oyuncu vardı. Büyük firmaların ancak taşeronun taşeronu olabiliyorsunuz. Biz ise niş bir pazara odaklanmayı tercih ettik. Ağır ticariyi tercih ettik. Dünya çapında 9 ülkede şirketimiz var. Globalde toplam cironun yüzde 25’i Türkiye’den. En büyük Avusturya sonra ise Türkiye geliyor. Türkiye’de yeni depo ve antrepo yatırımları da gündemimizde” diye konuştu. Demiryolu alanında yaptıkları yatırımlarla da müşterilerine daha kaliteli hizmet sunduklarının altını çizen Ergün, “Bazı ürünleri demiryolunda taşımak çok daha avantajlı ve ekonomik oluyor. Bu alandaki yatırımlarımız sürecek gerekirse lokomotif de alırız” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir