Vereno, ultralam ürünleri ile mobilya ve çelik kapıdaki payını yükseltecek

Vereno Mobilya, Türkiye'de ultralam alanında parlak, mat ve ipek mat olmak üzere üç kategoride üretim yapan tek firma.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN GÜL 

KAYSERİ - Mobilya ve çelik kapı sektörüne ultralam ürünü ile yan sanayi hizmeti veren Vereno Mobilya, yeni müşteriler kazanmak için ürün gamını geliştiriyor. Vereno Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yüreğil, "Türkiye'de ultralam alanında parlak, mat ve ipek mat olmak üzere üç kategoride üretim yapan tek firmayız" dedi. Yüreğil, mobilya ve çelik kapı sektöründe kullanılan ürünlerinin yeni versiyonlarını geliştirdiklerini belirterek, yeni dönemde her iki alandaki pazar paylarını artırmak istediklerini dile getirdi. Yüreğil, ultralamın özellikle çelik kapı ve modüler mobilya grubunda kullanıldığı bilgisini verdi.

Ultralamın üzerinde dijital baskı bulunduğunu anlatan Mehmet Yüreğil, ürüne istenilen her türlü tasarımı yapabildiklerini vurguladı. Halen Kayseri'de imalat yaptıklarını anlatan Yüreğil, müşterilerinin tercihine göre kendi tasarımlarını da ürünlerinde kullanabildiklerini anlattı. Ürünün aynı zamanda mat ve ipek mat serilerinin de bulunduğunu belirten Yüreğil, "Ürünlerimiz, dış cephede iki yıl kullanılabiliyor. Ürüne yağmur ve güneş gibi dış etkiler zarar vermediği için kullanım ömrü oldukça uzun. Çünkü ürünün üstünde UV boya var" ifadelerini kullandı. 

Ultralamın yapısında aslında ham MDF'nin bulunduğunu anlatan Mehmet Yüreğil, ham MDF'yi alarak, üzerine UV baskı sistemi ile desen bastıklarını anlattı. Ürünün çizilmeye ve dış etkenlere karşı dayanıklı olduğunu hatırlatan Yüreğil, şöyle devam etti: "Solma ve çatlama yapmayan ürün hem ev içinde hem dış cephede kullanılabiliyor. Daire ve iç oda kapılarında, mobilya kapaklarında ve masa üstlerinde ultralam kullanılabilir."

Ultralamın piyasaya bundan iki yıl önce sürüldüğünü anlatan Mehmet Yüreğil, pazarda henüz çok yeni olan bir ürün grubundan söz ettiklerine dikkat çekti. Ahşabın üzerine yapılan baskı sistemlerinin yeni bir teknoloji olması nedeniyle pazara hareket getirecek bir üründen söz ettiklerine yönünde görüş bildiren Yüreğil, "Üzerine uygulanan UV sistemler 2014 model ithal makineler ile yeni bir teknoloji kullanılarak yapılıyor. O yüzden ürün çok yeni ve her geçen gün de gelişiyor. Firma olarak şu an sadece ultralam üretiyoruz. İlerleyen zamanlarda daha farklı alanlara girmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yeni dönemde İran pazarına bayilik vermeye hazırlanıyor 

Yurtdışı çalışmaları kapsamında ise İran'a bayilik verme hazırlığında olduklarını ifade eden Mehmet Yüreğil , şunları kaydetti: "İhracatı dolaylı yoldan yapıyoruz. Şu an İran'a bayilik verme aşamasındayız. Ayrıca Azerbaycan, Irak , Nijerya ve Lübna'na da ürün gönderiyoruz. Talepte genelde renk farklılıkları oluyor. Azerbaycan'da daha koyu renkli, altın varaklı gösterişli ürünler tercih ediliyor. Irak bölgesinde canlı renkler tercih ediliyor. Mavi, kırmızı ve yeşil gibi zengin renk tonları talep görüyor. Libya ve Nijerya'da ise altın, krom ve gümüş gibi renkler satılıyor."