Vestel, Manisaspor'u bıraktı

15 yıldan bu yana Manisaspor'un sponsorluğunu yapan Vestel Şirketler Grubu, 13 milyon TL'lik alacağını silerek siyah beyazlı kulüple bağlarını kopardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PTT 1. Lig’de hayal kırıklığı ile noktalanan bir sezonunun ardından Spor Toto 2. Lig’e düşen Manisaspor ile kulübün forma sponsoru Vestel arasındaki son bağ da koptu. 

15 yıldan bu yana forma ve isim sponsoru olarak siyah-beyazlı kulübe destek veren Vestel Şirketler Grubu, 13 milyon TL’lik alacağını bağışlayarak Manisaspor’la ilişkisini noktaladı.

Siyah beyazlı kulübün başkanı Abdullah Mergen, 13 milyon TL’yi silen Vestel yönetiminden, "Artık kapımızı çalmayın" mesajını aldıklarını belirterek, yeni sezon için forma reklamı arayışına başladıklarını söyledi.

İlk anlaşma 2000 yılında yapıldı

Türkiye’nin en büyük beyaz eşya ve elektronik şirketlerinden Vestel, üretim üssünün bulunduğu Manisa’nın futboldaki temsilcisi Manisaspor’a ilk forma reklamını 2000-2001 sezonunda verdi. Ertesi sezon isim sponsoru olduğu siyah-beyazlı ekibin Vestel Manisaspor ismiyle Süper Lig’e kadar yükselmesini sağlayan şirket, 2007-2008 sezonunda futboldaki kirlenmeyi gerekçe göstererek isim sponsorluğundan çekilip sadece forma reklamı verdi. En büyük desteğini kaybederek boşlukta kalan Manisaspor önce PTT 1’inci Ligi’ne, bu sezon da 2’nci Lig’e düştü.

Manisaspor'un borcu 34 milyon TL

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen (üstte), sezona 57 milyon 600 bin TL borçla başladıklarını, ödenen paralar ve Vestel’in bağışıyla bu rakamın 34 milyon TL’ye düştüğünü açıkladı. Şu anda Benfica kulübü ile Makakula’ya 10, SGK ve Maliye’ye 13, futbolcu, teknik adam, menajerler ve piyasaya da 11 milyon TL borç bulunduğunu belirten Mergen, "Borcu 34 milyon TL’ye indirdik ama 1 gol averajıyla 2. Lig’e düşerek önemli bir gelirden olduk" diye konuştu.

"Adam gibi yönetici arkadaşlarım var"

Yönetimdeki kopmalara rağmen kongreye gitmeyeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Mergen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Zorla kimseyi tutamayız. Adam gibi adam yönetici arkadaşlarım var. Bu ekiple devam edeceğiz. 2016’nın haziran ayında normal kongremizi yapacağız. Şu anda mevcut futbolculara 1.6 milyon TL borcumuz var. Bu parayı bulma çabası içindeyiz. Mevcut kadroyu koruyacağız. En fazla 3 ya da 4 oyuncu satabiliriz. Bu takım düştüğü gibi çıkmayı da bilir."

Bu konularda ilginizi çekebilir