Vodafone Cep Cüzdan'a ödül

Vodafone'un mobil ödeme servisi Cep Cüzdan, "En Yaratıcı Temassız Ödeme" ödülüne layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Vodafone'un mobil ödeme servisi Cep Cüzdan, 7. Mobile Money and Digital Payments Global Awards 2014'te "En Yaratıcı Temassız Ödeme" ödülüne layık görüldü.  

Şirketten yapılan açıklamaya göre, tüketicilere mobil temassız ödemelerde iyi bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Vodafone Cep Cüzdan, Türkiye'de ve Avrupa'da iBeacon teknolojisini temassız ödeme için kullanan ilk uygulama olarak 7. Mobile Money & Digital Payments Global Awards 2014'te "En Yaratıcı Temassız Ödeme" ödülünü kazandı.  

Apple ve Google Play marketlerden indirilebilen Vodafone Cep Cüzdan'a Vodafone aboneleri herhangi bir kredi kartlarını tarayarak kolayca ekleyebiliyor. Vodafone Cep Cüzdan üzerinden kullanıcılar daha sonra en yakınlarındaki restoranları listeleyerek, arkadaşlarının ilgili restoran hakkında değerlendirmelerine erişebiliyor, ilgili restoranda indirim varsa görüntüleyebiliyor ve seçtikleri restorana en hızlı gidebilecekleri rotayı çizdirebiliyor. Anlaşmalı Multinet restoranlarında kullanıcılar telefonlarının kameraları ile hızlı ve kolay bir şekilde QR kod okutarak ödemelerini tamamlayabiliyor. 

NFC teknolojisini destekleyen telefona sahip Vodafone'lular ise Cep Nakit NFC özelliğine sahip yeni SIM kartlarını Vodafone Cep Merkezlerinden edinerek 50 liranın altındaki alışverişlerini temassız ödeme noktalarından şifre girmelerine gerek kalmadan sadece telefonlarını temassız POS cihazlarına yaklaştırarak saniyeler içinde tamamlayabiliyor. Böylece Vodafone'lular, banka kartlarını yanlarında taşımaya gerek duymadan alışverişlerini telefonlarıyla gerçekleştirebiliyor. 50 liranın üzerindeki alışverişler içinse 4 haneli Cep Nakit NFC Kart şifresi girilerek ödemeler güvence altına alınıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etmeyi hedefleyen bir şirket olarak, bu dönüşümün en önemli aşamalarından birinin mobil ödeme olanaklarının yaygınlaştığı bir topluma geçmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Bireylerden kurumlara, sosyal hayattan ekonomik yaşama kadar Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz 'Dijital Dönüşüm Hareketi' doğrultusunda, insanların hayatlarında değer yaratabilecek altyapılara yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda teknoloji, hizmet, pazarlama, insan kaynakları gibi birçok kategoride kazandığımız 130'un üzerinde ödüle Vodafone Cep Cüzdan ile yaratıcı temassız ödeme ödülünü eklemenin gururunu yaşıyoruz. Mobil ödemelere yeni bir soluk getirdiğine inandığımız Vodafone Cep Cüzdan'ı nakit paradan, kredi kartından, banka kartından ve fiziksel cüzdandan bağımsız bir hayat için en son temassız ödeme teknolojileriyle sürekli zenginleştiriyoruz. İnovatif mobil ödeme teknolojileriyle Türkiye'de abonelerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeyi sürdüreceğiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir