Yamaha, MT ailesinin yeni üyesini tanıttı

Yamaha Motor Türkiye, şubat ayında satışa başlanacak olan yeni modeli MT-25'i motosiklet tutkunlarının beğenisine sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğurcan Gökçen

Yamaha Motor Türkiye, şubat ayında piyasaya sunacağı MT ailesinin yeni üyesi MT-25'i tanıttı. Lansmanda konuşan Yamaha Türkiye Pazarlama Müdürü Nihat Çadırcı, MT-25 modeline ilginin yüksek olduğunu ve bu modelle piyasaya canlılık getirmek istediklerini söyledi.

Çadırcı, MT-25'in 'The Dark Side of Japan' konsepti ile hazırlandığını ifade ederek, öncelikle yeni ve kendini geliştirmeyi planlayan motosiklet kullanıcılarının hedef aldıklarını ifade etti. 

Yamaha Motor Avrupa yapılanması içinde faaliyet gösteren Yamaha Motor Türkiye'nin bu yapılanma içinde yükselen bir yıldız olduğunu vurgulayan Çadırcı, Türkiye motosiklet pazarında her yıl önemli bir büyüme kaydettiklerinin altını çizdi.

Yamaha Motor Türkiye olarak 2010 yılında 3 bin 500 adet ile yola çıktıkları pazarda 2015 yılında 18 bin 700 adete ulaştıkları bilgisini vereren Çadırcı, "2016 yılında da özellikle hem MT-25 hem de şubat ayında motosiklet fuarında tanıtacağımız ve sonrasında piyasaya süreceğimiz yeni modeller ile  satışlarda 20 bin adedin üzerine çıkmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

23423423-orta-007.jpg

Japonya'nın arka sokaklarındaki yaşamdan etkilenerek tasarlanan MT-25'in Beykoz Kundura Fabrikası'nda gerçekleşen lasmanda Hayko Cepkin sahne alırken, dünyaca ünlü motosiklet akrobatı Stunter13 de nefes kesen bir şova imza attı.

MT-25'in bazı özellikleri

- 249 cc motor hacmi
- YZF-R25'i temel alan sıvı soğutmalı, çift silindirli motor
- Kompakt ve hafif şasi
- Uzun salınım kolu ve monoktros süspansiyon
- 140 kesitli arka lastiğe sahip 10 ispitli alaşımlı jantlar
- Yere kolay erişim için uygun 780 mm sele yüksekliği
- 298 mm ön disk ve 220 mm arka disk
- LED arka far