Yaşar Holding geçen yıl yüzde 15 büyüdü

Yaşar Holding, 2013 yılında 3.6 milyar TL konsolide ciroya ulaştı. Holding ana iş kolları olan gıda, içecek ve boya sektörlerinde, ortalamalarının üzerinde büyümeyi sürdürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sürdürülebilirliğe ve karlılığa odaklı stratejisi ile son yıllardaki hızlı büyümesini sürdüren Yaşar Holding, 2013 yılında yüzde 15 büyüme oranıyla 3.6 milyar TL konsolide ciroya ulaştı.

68 yıldır Türkiye sanayinin gelişimine katkıda bulunan, bugün 20 şirketi, 2 Vakfı ve 7400 çalışanı ile ekonomik ve sosyal yaşama değer katmaya devam eden Yaşar Holding'in olağan genel kurulu yapıldı.

Yaşar Holding'in olağan genel kurul toplantısında, Yönetim Kurulu'nun 6 üyeden oluşmasına ve İdil Yiğitbaşı, Feyhan Yaşar, Yılmaz Gökoğlu, Mehmet Aktaş ve bağımsız üyeler olarak Mehmet Kahya ve Turhan Talu'nun 1 yıl süreyle görev yapmak üzere yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu görev dağılımının sürecin tamamlanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılmasına karar verildi.

Sürdürülebilirliğe ve karlılığa odaklı stratejisi ile son yıllardaki hızlı büyümesini sürdüren Yaşar Holding, 2013 yılında % 15 büyüme oranıyla 3,6 milyar TL konsolide ciroya ulaştı. Ana iş kolları olan gıda, içecek ve boya sektörlerinde sektör ortalamalarının üzerinde büyümeyi sürdüren ve yatırımlarını ana iş kollarına odaklayan Yaşar Holding, 2013 yılında 134 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir