Yataş Grup, yılın üç çeyreğinde yüzde 67 büyüme gösterdi

Yataş Grup, yılın üçüncü çeyreğinde 591,2 milyon TL'lik net satış rakamına ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - 2017 yılının 3. çeyreğinde net karını 4,26 kat arttıran Yataş Grup, hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Yılın üçüncü çeyreğinde 591,2 milyon TL'lik net satış rakamına ulaştıklarını ifade eden Yataş Grup CEO'su Nuri Öztaşkın, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 67 büyüme gösterdiklerini belirtti. Öztaşkın, "Aynı dönemde 89,5 milyon TL faiz amortisman vergi öncesi kar ( FAVÖK) elde ederek geçen seneye kıyasla yüzde 158 bir büyüme yakaladık. Öte yandan yılın 9 aylık bilançosuna baktığımızda 51,6 milyon TL'lik net kar rakamlarımızla yüzde 326 oranında büyüme gösterdik "diye aktardı.

2012 yılında başlattıkları değişim ve dönüşüm sürecinin ilk 5 yılını tamamladıklarını, ikinci 5 yıllık hedeflerinin ise global bir marka haline gelmek olduğunu belirten Nuri Öztaşkın, "Kurulduğumuz günden bu yana her geçen gün gelişen ürün gamımız ve mağaza konseptlerimizle, 24 saat ışıkları yanan global bir şirket olmayı hedefliyoruz. 2021 yılında toplam ciromuzu 2 milyar TL'ye çıkarmayı planlıyoruz. 5 yıl içerisinde yurtdışı ciromuzun yurtiçi ciromuza oranla yüzde 20'sini, 10 yıl içerisinde de yüzde 50'sini yurtdışı faaliyetlerimizle sağlamayı hedefliyoruz. Yılın ilk 9 ayında elde ettiğimiz bu rakamlar başarımızın artarak devam ettiğini gösteriyor. Müşterilerimizden, iş ortaklarımızdan ve çalışanlarımızdan aldığımız destekle, firmamızı global pazarda temsil bir marka olmak istiyoruz" diye konuştu.

"2017 Yataş'ın yatırım yılı oldu"

2017 yılı içerisinde inşaat, makine ve mağazacılık üzerine 50 milyon TL üzerinde bir yatırım yaparak büyüme gerçekleştirdiklerini ifade eden Öztaşkın, istihdamını artırarak yeni iş imkanları sağlayan bir şirket olduklarını dile getirdi. Öte yandan Öztaşkın, 2012 yılında ortalama bin 100 çalışanını 2017 yılında iki bin 391 kişiye çıkararak istihdama katkı sağladıklarını söyledi.