Yatırımda 70 milyon euro aşan Hareket, ciroyu yüzde 30 artırdı

Türkiye'de proje taşımacılığının önde gelen firmalarından Hareket, 2016’da 15 milyon euro yatırım yaparken ciroyu da % 30 artırdı. Son 7 yılda yapılan toplam yatırım ise 70 milyon euroyu aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Proje taşımacılığı ve yük mühendisliği alanında Türkiye’nin önde gelen şirketleridnen Hareket’in Genel Müdürü Engin Kuzucu, sektörel açıdan yıl sonu değerlendirmesi yaparak, 2015 yılında araç parkına 5 milyon euro, 2016 yılında ise 15 milyon euro daha yatırım yaptıklarını belirtti. Kuzucu, son 7 yıllık yatırım tutarının 72 milyon euro olarak gerçekleştiğini, 2010 yılı başında 180 olan çalışan sayısının ise 414’e yükseldiğini söyledi. Hareket’in 2016 yılında 2015 yılına göre cirosunu yüzde30 artırdığını ifade eden Kuzucu, 2017 yılında da cirolarında yüzde 15 artış hedeflediklerini belirtti.

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği proje taşımacılığı, ağır ve standart dışı kargo taşımacılığı, vinç ve platform kiralama, ağır kaldırma, indirme ve yerleştirme faaliyetlerini yürütüyor. Üstlendiği işlerin her aşamasını projelendiren Hareket, işin yapılabilirlik analizini ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 standartları’nda gerçekleştiriyor. Şirket, “Ulaştırma Geliştirme Yöntemi” adını verdiği çalışma sistemiyle Türkiye, Türkmenistan, Irak, Suriye, Ürdün, Gürcistan, Romanya ve Azerbaycan’ın da dahil olduğu yirminin üzerindeki farklı ülkede büyük ölçekli projelere imza atıyor. Her türlü ağır yük projesi, ağır yük mühendislik çözümleri, projelendirme, kaldırma, taşıma, indirme ve montajda çok sayıda seçenek sunan Hareket, teknolojiye yaptığı yeni yatırımlarla hızla büyüyor ve sektöründe birçok ilki hayata geçiriyor.

Enerji sektöründe payı yüksek

Enerji sektöründe önemli bir aktör olduklarını kaydeden Kuzucu, şunları kaydetti: “Şu ana kadar Türkiye’de gerçekleştirilen rüzgar enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 50’si taşıdık, montajı yaptık. Yurtiçi ve yurtdışında birçok rüzgar enerji santrali projesinde görev aldık. Bugüne kadar Türkiye’de yapılan rüzgar santrali projelerinden 84’ünün taşıma ve montaj işlerini Hareket gerçekleştirdi. Toplam 2.340 MW rüzgar santralinin kurulumuna katkıda bulunduk. 2016’da da enerji alanındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. Gürcistan’ın ilk rüzgar enerji santrali olma özelliğine sahip 6 adet kuleden oluşan 21 MW’lık Gori Res projesinde taşıma ve vinç ile montaj operasyonlarını başarıyla tamamladık. Yıl içinde toplam 416 MW rüzgar santralinin kurulumuna katkıda bulunduk. Ayrıca Türkiye’nin en büyük projelerinden olan Star Rafineri projesinde de yer aldık. Yurtdışından 27 gemi ile İzmir Aliağa Rafinerisi içerisinde yer alan APM Limanı’na gelen 60 tondan 1200 tona kadar muhtelif malzemelerin taşımalarını, rafineri içerisinde yer alan şantiyeye 37 dingil kendinden tahrikli PST/SL-E hidrolik dorse ve buna bağlı 4 adet power pack sistemi ile side by side olarak gerçekleştirdik. Taşıma güzergahında 12 adet köprü ve menfez güçlendirilmesi yapıldı. 2015 Eylül ayında çalışmalarına başladığımız projenin 2017 Eylül ayında tamamlanmasını planlıyoruz. 2016’da karayolunda toplam 400 bin ton yük taşıdık. Bu sene de yaptığımız işlerin içinde enerji sektörüne hizmet, ciromuzun yaklaşık yarısını oluşturdu. Önümüzdeki dönemde, bulunduğumuz coğrafyada faaliyetlerimizi artırmayı ve yeni pazarlara girmeyi hedefliyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir