Yatırımı istihbarata yaptı yabancı sayısı yüzde 100 arttı

CNR, 2017 yılında Global Pazar İstihbarat Sistemi BIA’yı kurarak, büyük veriye 11 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bu yatırımla 2018 yılında düzenlenen fuarların yabancı alıcı sayısı yüzde 106 arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYSEL YÜCEL

Türkiye’nin ihracatına ve ekonomisine maksimum destek sağlamayı amaçlayan CNR Holding, organize ettiği fuarlara katılan yabancı alıcı sayısını artırmak amacıyla yatırımlarına devam ediyor.

CNR Holding, bu amaçla 11 milyon dolarlık teknoloji yatırımıyla yaklaşık 1.5 yıl önce hayata geçirdiği ‘Global Pazar İstihbarat Sistemi BIA’ ile yabancı alıcı sayısında büyük artış sağladı. Global Data Center ile yapılan çalışmalar sonucunda, CNR Holding tarafından Eylül-Kasım 2018 döneminde düzenlenen fuarlara katılan yabancı alıcı sayısında geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 106 oranında artış yaşandı. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Düzenlediğimiz fuarlarda öncelikli hedefimiz ülke ihracatına destek sağlamak. Bu doğrultuda yabancı alıcı sayımızı artırmak amacıyla 1.5 yıl önce kurduğumuz Global Pazar İstihbarat Sistemi’nin (BIA Business Intelligence Agency) büyük faydasını gördük” dedi.

Dört farklı dilde 240 kişiden oluşan Global Pazar İstihbarat ekibi, öncelikli olarak fuar düzenlediği sektörlerde Türkiye’de firmaların neler ürettiği bilgisini topluyor. Bu bilgiler çerçevesinde üretilenlerin alıcıları olabilecek dünyanın dört bir yanında faaliyet yürüten şirketler uluslararası veri tabanlarından belirlenerek bu alıcıları fuarlara davet ederek, ihtiyaçları doğrultusunda Türk firmaları ile buluşturulmasını sağlıyor.

Katılımcılar Türkiye’ye 2 milyar dolar bırakıyor

Güçlü ekonomilerin en önemli göstergelerinden biri olan fuarcılığın yabancı ziyaretçiler aracılığıyla ülke ekonomisine de büyük katkı sağladığını vurgulayan Erem, “CNR olarak organize ettiğimiz fuarlarda 2016’da 202 bin, 2017’de 278 bin yabancı alıcı ağırladık. Bu yılın ilk 10 ayında ise 346 bin yabancı alıcıya ev sahipliği yaptık. Yabancı ziyaretçiler, seyahate 860 milyon dolar, konaklamaya 400 milyon dolar, yeme-içmeye 420 milyon dolar ve diğer harcamalara da 320 milyon dolar olmak üzere toplamda 2 milyar dolar para harcadı” dedi.