Yemekler artık güneş enerjisiyle pişecek

Hammaddesi borcam olan vakumlu tüp ile güneş enerjisiyle yemek pişirilebilen yeni ürünü Sun Food'u piyasaya süren Ortadoğu Alüminyum, mutfaklara girmeye hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Belma BAĞRIK

ADANA - Ortadoğu Alüminyum, vakum tüplü güneş enerjisi kolektörlerinden ilham alarak "Sun Food" markasıyla yeni bir ürün geliştirdi. Güneşin olduğu her yerde ve her mevsimde kullanılabilen bu ürün, sebze, et yemekleri, kuru fasulye, kebap, sucuk gibi evde yapılan her yemeği güneş enerjisiyle daha pratik ve sağlıklı olarak pişirebiliyor.

Farklı markalarla PVC kapı pencere sistemleri, güneş ısı kolektörleri ve ısı radyatörleri üreten Ortadoğu Alüminyum, hammaddesi borcam olan vakumlu tüp ile güneş enerjisiyle yemek pişirilebilen yeni ürününü piyasaya süren firma, mutfaklara girmeye hazırlanıyor.

Ortadoğu Alüminyum Genel Müdür Yardımcısı Nurullah Aslan, Sun Food markasıyla ürettikleri güneş enerjisi ile yemek pişirme setlerinin güneş olduğu müddetçe evde yapılan her yemeğin çok rahatlıkla pişirebildiğini söyledi.

Bu ürünle her yemeğin yapılabildiğini anlatan Aslan, "Ayrıca ürünün hammaddesi borcam olduğu için çok daha sağlıklı. Daha lezzetli, pratik ve sağlıklı yemek pişirilebiliyor. Yiyeceklerin besin değerleri de kaybolmuyor" dedi. Ürünün en büyük rahatlığının mutfağa bağlı kalınmaması olduğunu dile getiren Aslan, yemek malzemelerini hazırlayıp içine koyarak güneşe bıraktıktan sonra diğer işlerle ilgilenilebileceğini ve hatta işe gidilebileceğini söyledi. Bu üründe yanma, taşma gibi olayların yaşanmadığını ifade eden Aslan, yemek piştikten sonra bile dışarıda kalabileceğini belirtti. Aslan, "Bunun nedeni hava sıcaklığının ani yükselmemesi. Isı en son 280 derecede kalıyor. Daha yukarı çıkmadığı için yanmıyor" diye konuştu.

Nurullah Aslan, bu ürünün üretimi için 1 milyon dolarlık yatırım yaptığını ve ArGe çalışmalarının 14 ay sürdüğünü ifade ederken, ürünün bütün malzemelerinin şirketleri bünyesinde üretildiğini aktardı. Camı, alüminyumu, silikonun tamamını üretebildiklerini belirten Aslan, bu sayede maliyetlerini de düşürdüklerini vurguladı. Ürün şu an yurtiçi ve yurtdışında çok ilgi gördüğünü dile getiren Aslan, hedeflerinin üretimin yüzde 60’nı yurtdışı göndermek olduğunu açıkladı. Aslan, seri üretime başladıklarına işaret ederken, şu an günlük 10 bin adet set üretebilecek kapasitede olduğunu vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir