Yıldız Holding, Şok'un satılacağı haberlerini yalanladı

"Şok Market’in satılacağına" dair haberleri yalanlayan Yıldız Holding, önümüzdeki dönemde mağaza yatırımlarına hız vereceklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İnternet sitelerinde yer alan "Şok Market’in satılacağına" dair haberler Yıldız Holding tarafından yalanlandı. Haberin doğru olmadığı, iki hafta önce yapılan açıklama ile duyuruldu. 

Yıldız Holding'in geçen hafta yaptığı açıklamada perakende şirketlerinin cirosunun toplam grup cirosunun yüzde 30'una ulaştığı hatırlatıldı. 

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Cem Karakaş, “Bu alandaki mevcudiyetimizi iş modellerimizi iyileştirip geliştirerek ve yeni mağazalar açarak sürdürmeye devam edeceğiz" demişti. 

Karakaş, şu noktalar üzerinde durmuştu: 

- Yıldız Holding olarak 2015 yılının, bütçelerimiz dahilinde başarılı bir şekilde sona ermesi umudumuz daha da kuvvetlendi. 2016 yılı için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her ne kadar ana işimiz bisküvi, çikolata ve şekerlemeye odaklanıyorsak da tüketicimize yakın olmak ve servis kalitesini artırmak maksadıyla, perakende sektöründe de yıllar içinde önemli atılımlar yaptık ve bu alanda da büyümemizi her geçen gün güçlendirerek sürdürüyoruz.

En iyi uygulamaları takip ediyoruz

- Biz Yıldız Holding çatısı altındaki tüm şirketlerimizde dünyadaki en iyi uygulamaları incelemeye ve çalışmalarımızı bu iyi uygulamalar çerçevesinde geliştirip ilerlemeye odaklanıyoruz. Nitekim dünyadaki en iyi organize toptan şirketlerinin uygulamalarını da inceledik ve Bizim Toptan çatısı altında Türkiye’de B2B alanında bir ilk ve tek olan franchising oluşumunu kurduk. Müşterilerimizin mevcut portföyüne ek olarak tüm ürünlerimizi avantajlarıyla sunuyoruz. Bizim Toptan, franchising sistemine dahil olan 240 iş ortağına mal tedariği sağlayarak bu sistemi başarı ile geliştiriyor. 

- Şok Marketler ise, market kanalında büyümesini sürdürüyor. Mağaza sayısında 2.800’e ulaştık, önümüzdeki dönemde mağaza yatırımlarımız hız kazanacak. Şok Marketler vasıtasıyla iyi fiyatlarla kaliteli ürünleri halkımıza ulaştırmayı hedefledik ve bu alanda pazara önemli bir katma değer sağladık.

- Bir kez daha vurgulamak isterim ki; Yıldız Holding olarak rekabetçi üstünlük sağlayan perakende sektöründeki yatırımlarımıza büyük önem vermekteyiz. Bu alandaki mevcudiyetimizi iş modellerimizi iyileştirip geliştirerek ve yeni mağazalar açarak sürdürmeye devam edeceğiz.

Perakende şirketlerinin payı yüzde 30

Perakende şirketlerinin grubun toplam cirosunun yaklaşık yüzde 30’unu oluşturduğuna işaret eden Yıldız Holding Perakende Grubu Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti de, grubun en önemli iki oyuncusunun Bizim Toptan ve Şok Marketler olduğunu söyledi. Serdengeçti, şu bilgileri verdi:   

- Bu kanalda Bizim Toptan ve Şok en önemli şirketlerimizin başında geliyor. Bizim Toptan aynı zamanda 2011 yılından itibaren halka açık bir şirket olarak borsada işlem görüyor. Şok şirketimizin de önümüzdeki yıllarda borsaya açılması planlanıyor.

- Bizim Toptan organize toptan pazarının en önemli oyuncusu.  66 ile ulaşmış 154 mağazadan oluşan yaygın mağaza ağı ile her geçen büyüyor. Satış gelirlerinde çift haneli büyüme seviyelerine ulaştı, karlılığını her çeyrekte bir öncekine göre artırmaya devam ediyor. Mağazalarında çok kanallı satış sistemine uygun olarak müşterilerine ulaşırken, mağaza sayısını da artırıyor. 

- Bizim Toptan, üçüncü çeyrek ve 9 aylıkta artan performansı ile yüzde 11,4 büyüyerek, 1,9 milyar TL ciroya ulaştı. 2015 yıl sonu hedefini yüzde 12’lik büyüme ile 2.5 milyar liranın üzerinde bir ciro olarak belirledik. Yılın tamamında yüzde 2.7’lik faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) marjına ve net karda da geçen seneye göre yüzde 25’in üzerinde bir artışa ulaşmayı öngörüyoruz.