Yıldız Holding, Ülker hissesi satacak

Yıldız Holding Ülker Bisküvi'de yüzde 10 hisseyi 6 ay içinde blok satış yöntemiyle satacak. Ülker Bisküvi hisseleri yüzde 3.83 düşüşle 12.55 liradan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yıldız Holding bağlı ortaklığı Ülker Bisküvi'de yüzde 10 hisseyi, şirketin piyasa derinliğini artırmak ve yurtdışı yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda önümüzdeki 6 ay içinde blok satış yöntemiyle satacağını duyururken; 58.5 milyon adet hisseyi de Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) kaydettirdi.  

Yıldız Holding'in Borsa İstanbul'a yaptığı ve KAP'ta yer alan açıklamada, bu doğrultuda Ünlü Menkul Değerler'in yetkilendirildiği ifade edildi.

MKK'dan Borsa İstanbul'a yapılan bildirimde ise, Yıldız Holding'in Ülker Bisküvi'de 58.5 milyon adet hisseyi borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla MKK'ya kaydettirdiği ifade edildi.

Bu oran, Ülker Bisküvi sermayesinde yaklaşık yüzde 17 paya denk geliyor.

Ödenmiş sermayesi 342 milyon lira olan Ülker Bisküvi'de Yıldız Holding yüzde 65.85 hissedar konumunda. Yüzde 14.06 hisse yine Yıldız Holding iştirakleri ile Ülker Ailesi'ne ait bulunurken; yüzde 20.09 hisse ise diğer hissedarların elinde bulunuyor.

Ülker Bisküvi hisseleri yüzde 3.83 düşüşle 12.55 liradan kapandı.