YKM'nin Boyner'e devrine ortak açıklama geldi

Boyner Holding ve YKM'nin çoğunluk hissedarları Rekabet Kurumu'na taşınan hisse devri süreci ile ilgili ortak açıklama yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





İSTANBUL - Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Rekabet Kurumu'nun, Boyner Büyük Mağazacılık AŞ ile YKM'nin çoğunluk hissedarları arasında imzalanan hisse devri anlaşmasını incelemesine ilişkin, "İzin için başvuruda bulunarak başlattığımız hukuki süreçlerin ilerliyor olmasını ve konunun özenle inceleniyor olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Her zaman olduğu gibi, konuları hukuki süreçlerine emanet ederken müsterihiz" dedi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Rekabet Kurumu'nun YKM'nin çoğunluk hisselerinin Boyner Büyük Mağazacılık tarafından devralınması işlemine dair süreci incelemeye devam edeceğini açıklamasının ardından taraflar ortak bir açıklama yaptı.

Tan ailesi ile ortaklığımız yürümeyecek

Boyner Büyük Mağazacılık AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Aslı Karadeniz de YKM'nin satın alınmasıyla ilgili heyecanlarının ilk günden beri artarak devam ettiğini dile getirerek, bu işlemin bir an evvel gerçekleştirilebilmesini arzu ettiklerini, gerekli incelemelerin tamamlanmasını takiben bugünküne ilave pek çok noktada tüketicilere kavuşabilmeyi ümit ettiklerini söyledi. YKM'nin çoğunluk hissedarları Lale Güven ve ailesi ile Ağralı ailesi ise açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "YKM'de sahip olduğumuz ve sermayenin çoğunluğunu temsil eden paylarımızın Boyner'e satışı ile ilgili anlaşmamız devam ediyor. Hisse satış sözleşmesinin imzalanmasını müteakip satış sürecini baltalamaya yönelik gerçek dışı haberler çıkaran ve Anayasa ile korunan mülkiyet  hakkımızı hukuki mesnetten uzak iddialar ile zedelemeye çalışan Tan ailesi ile ortaklığımızın yürümeyeceği aşikar. Boyner'e yapacağımız satışın gerek YKM gerek sektörümüz ve müşterilerimiz açısından çok yararlı olacağına inancımız tamdır. Manipülasyonlara ve gerçek dışı haberlere daha fazla konu olmadan satış işleminin tamamlanmasını bekliyoruz." Boyner Büyük Mağazacılık AŞ'nin avukatı Gönenç Gürkaynak da Rekabet Kurulu'nun takdirinin eldeki dosyanın bazı unsurlarının daha da iyi incelenmesi olduğunu ve ilave tahkikat amacıyla nihai incelemenin uygun görüldüğünü anladıklarını belirterek, iki buçuk ayı aşkın zamandır yürümekte olan bu incelemede daima olduğu gibi bundan sonra da Rekabet Kurumu'nun gerekli gördüğü tüm sahalarda tam işbirliği ile hukuki sürecin sürdürüleceğini kaydetti.

Sürecin etkin yönetileceğine ve noksan olduğu düşünülen bazı hususlar da tamamlanır tamamlanmaz dosyanın sonuca bağlanacağına güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Gürkaynak, şunları kaydetti: "Bir idari inceleme süreci hukuka uygun olarak devam ederken dosya içeriğiyle ilgili olarak yönlendirici basın beyanları kurgulayan Tan Ailesi'nin bu tutumu son derece yanlıştır. Bunu yapanların cüretini de yanıltıcı bilgi verme heveslerini de hayretle karşılıyoruz. Hukuki süreçlere tam itimat ile konuyu emanet ederek ve kimseyle muhatap olmadan yola devam edilmesinin bir boyutu da yanıltıcı bilgi veren bazı şahısların bu davranışlarını yargıya intikal ettirmek olmuştur. Bu sebeple Gülay Tan, Oral Tan, Fethi Saruhan Tan ve Nuri Harun Tan'ın beyanları aleyhinde iki ayrı dava ile 23.05.2012 tarihinde İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2012/278 E. sayılı dosyası ve 02.04.2012 tarihinde İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2012/40 E. sayılı dosyası ile konu yargıya da taşınmıştır. İdari ve yargısal inceleme süreçleri devam eden hususlarda içerikle ilgili beyanda bulunmuyoruz."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir