Yüzde 45 büyüyen ŞOK müşterinin ‘cep’ine inecek

Yılın ilk yarısında yüzde 45’lik büyüme hedefini tutturan ŞOK Market, ‘Cepte ŞOK’ uygulaması ile müşterinin isteklerine karşılık vererek, online alışveriş imkanı sağlayacak. 12 bin kişilik istihdama ulaşan şirket, yılı 5 binin üzerinde mağaza ile kapatmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İMAM GÜNEŞ

İSTANBUL - ŞOK Market dijitalleşerek, discount market sektörüne yeni bir uygulama kazandırdı. ‘Cepte Şok’ adı verilen mobil uygulama ile müşteriler online alışveriş yapabilecek. Uygulama ile zaman tasarrufu sağlanılması ve kampanyaların görülmesi amaçlanıyor.

Yıldız Holding bünyesindeki ŞOK Market, ilk altı ayda yüzde 45’lik büyüme sağladı. Geçen yılı yüzde 40 büyüme ve bin adet mağaza açarak kapatan şirket, ‘her gün üç mağaza’ hedefi ile 2017 yılını 5 binden fazla mağaza sayısı ile kapatmayı hedefliyor.

26 mağazada test ediliyor

Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda şirket ve yeni uygulama ‘Cepte ŞOK’ ile ilgili bilgiler verildi. ‘Cepte ŞOK’ projesinin ilk adımının 2016 yılının Ağustos ayında atıldığını söyleyen Demirel, Kasım 2016’da tasarımının hazırlandığını belirtti. Click&Collect uygulamasını dünyada İngiltere ve Fransa’da uygulandığını aktaran Demirel, şöyle devam etti: “Türkiye’de uygun fiyatlı ürünler satan perakende zincirleri arasındaysa ilk kez ŞOK Marketler bu uygulamayı hayata geçiriyor. Bu aynı zamanda dünyada da uygun fiyatlı ürünler satan marketler içinde de ilk kez uygulanacak. Uygulamayı, 26 Şok mağazamızda test ediyoruz. Tüketicilerimizin yönlendirmeleriyle ve onların ihtiyaçları doğrultusunda tasarlayıp hazırladık. Başta çalışan kadınlar olmak üzere, markete alışverişe gitmeye vakti olmayanlara hem kolaylık hem de zamandan tasarruf sağlayacak.”

‘E-ticarette sepet büyüdü’

“Tüketicilerimizin olduğu her yerde olmak istiyoruz. Bu yüzden şimdi de dijital dünyaya adım atıyoruz” diyen Uğur Demirel, bu uygulama ile çalışan kadınların, alışveriş yapmaya vakti olmayanların alışverişlerini cep telefonları ile gün içinde yapıp, evlerine giderken, hazırlanmış paketlerini vakit kaybetmeden alabileceklerini ifade etti. Demirel, şu bilgileri verdi: “Sistemde tüm ayrıntılar düşünüldü. Özellikle buzdolabında bekletilmesi gereken ürünlerin bozulmadan muhafazası da buzdolabında sağlanıyor. Tüketiciye sadece uğrayıp özenle hazırlanmış paketini almak kalıyor. İnternet alışverişlerinde sepetin büyüdüğünü görüyoruz. ”

74 ilde 4 bin 750 mağazası var

74 ilde mağazalarının bulunduğunu kaydeden Demirel, şu anki mağaza sayısı ile 2011 yılına göre 4 kattan fazla büyüdüklerini dile getirdi. Demirel, “2016’da bin mağaza açtık. 2017 hedefini de her gün üç mağaza açmak olarak belirledik. Şu anda hedefimizin biraz üzerindeyiz. 4 bin 750 mağazaya ulaştık” dedi.

Yurt dışında mağaza açmaya sıcak bakıyor

Perakende pazarının yüzde 13-14 seviyesinde büyüme kaydettiğine değinen Demirel, sektörün büyüme hızının çok iyi olduğunu söyledi. Şu an için yurt dışında mağaza açma girişimlerinin bulunmadığına dikkat çeken Demirel, “Yıldız Holding, global bir şirket. İlerleyen yıllarda böyle bir hedefimiz var. Yurt dışı atağını başlattığımızda ilk hedef yakın coğrafya olacak” dedi.

Yıldız Holding destek veriyor

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda Genel Müdür olarak görev yapan ve bu projede aktif görev alan Hilal Merter, ‘Cep’te ŞOK projesi’nin dijital dönüşüm hedefl eri çerçevesinde şirket için çok değerli bir proje olduğunu aktardı. Merter, “Şirketlerimizin kendi sektörlerinde liderliklerini desteklemek amacıyla holdingin pek çok birimini bir araya getirdiğimiz, katkılarını aldığımız, amaç birliği prensibimiz çevresinde bizi buluşturan projeler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.