'Yüzde 7 faizle borçlanabilirsek kiralar TL olur'

Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Şimşek, "Yüzde 7 faiz ile Türk lirası borçlanabilirsek, o zaman kiralar TL olur." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yedi farklı şehirde Optimum, Piazza ve Kozzy markalı 8 alışveriş merkezi ile hizmet veren Rönesans Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Hasan Şimşek, "Yüzde 7 faiz ile Türk lirası borçlanabilirsek, o zaman kiralar TL olur." diye konuştu.

Euro ile kiralama yapan kiracıların 2008-2012 döneminde yüzde 15 avantajı olduğunu ifade eden Şimşek, yatırımcılar olarak aslında büyük risk aldıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

"Bugün Avrupa'da bir perakendeci ile 10 yıl kontrat yaparsanız bu şu demek; Adam 1 yıl sonra çıkıyorsa geriye kalan 9 yılı ödüyor. Bizde ise hiç cezasız çıkartıyoruz. Mahkemeye giderseniz alabileceğiniz maksimum 3 aylık kira bedeli."

"550 marka ile çalışıyoruz"

Anadolu illerinde yerel markaların çıktığını belirten Şimşek, "Anadolu'da Adana'dan, Urfa'dan marka çıkıyor. Bin 200 dükkanımız var, 550 marka ile çalışıyoruz. Samsun, Maraş ve Urfa'daki kiracılarımızın yaklaşık yüzde 40'ı yereller." dedi.

Şimşek, şu anda bir software geliştirdiklerini ve markalara reyting kuruluşları gibi puan vereceklerini, puanları yüksek olan markaların yeni AVM'lere girmek için önceliği olacağını dile getirdi.

Hilltown'da 2500 kişi istihdam edilecek

Şirketin yeni yatırımı Hilltown Alışveriş Merkezi hakkında da bilgi veren Şimşek, Küçükyalı'da inşa edilen merkezin eylül ayında açılacağını söyledi.

Şimşek, projenin 250 milyon euro yatırım değerine sahip olduğunu kaydetti.

"Her yeni alışveriş merkezi projesi binlerce kişiye iş olanağı sunuyor." diyen Şimşek, Hilltown'da bu rakamın 2 bin 500'leri bulmasını öngördüklerini dile getirdi.