'Ekonomisi en güçlü takım Fenerbahçe olacak'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, ''Türkiye'de ekonomik olarak en güçlü takım Fenerbahçe Kulübü olacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRKLARELİ - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye'de ekonomik olarak en güçlü takımın Fenerbahçe olacağını söyledi. Yıldırım, Babaeski Belediyesini ziyaretinde, taraftarlardan "Hedef 1 Milyon Üye Projesi"ne destek vermesini istedi. 

Projenin amacının Fenerbahçe'nin çoğulcu demokrasiyle yönetimini daha da genişletmek olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu: 

"Türkiye'de ekonomik olarak en güçlü takım Fenerbahçe Kulübü olacak. Şu anda amatör kulüplerden dolayı büyük açıklar var. Maalesef amatör kulüplere katkı yok. Yeni gelir kaynakları bulmamız lazım. Her yıl açıklar veriyoruz ve bir şekilde kapatıyoruz ama böyle giderse bu borç büyüyerek kaldırılamayacak hale gelebilir. Borçlar hakkında devlete önerilerimiz de oldu ama bir türlü de çözemediler.'' 

"Transfer yapmak kulübe ihanettir" 

Yıldırım, taraftarların basının her yazdığına inanmaması gerektiğini söyledi. Futbolcularla anlaşmaların dolar ve avro üzerinden yapıldığına dikkat çeken Yıldırım, şöyle devam etti: 

''Basının yazdıklarına bakmayın. Basın durmadan yazıyor, 'filanı aldı, filanı alacak' diye. Sonra taraftarlarda bir oluşum oluyor, 'Bizim takım neden transfer yapmıyor' diye. Türkiye'de çok büyük tehlikeler var. Hiç kimse bunları yazmıyor. Gazeteci yalan dolanı yazıyor, parayı kazanıyor gidiyor o parayı da yiyor. Seni, beni düşünmüyor. Biz gittik onu aldık, onu aldık... sonra bu paraları kim ödeyecek, nasıl ödenecek. Karşılığı olmuyor. 

Bakın taraftar gelmiyor, sponsor yok ama basın istiyor ki ben her gün bir tane oyuncu alayım o da yazsın. İyi kötü zaten bakmıyorlar. Önemli olan bir tane oyuncu al onlar yazsın ki onun dedikodusunu yapsınlar, para kazansınlar, iftira atsınlar, o parayı da yesin. Kimse transfer yapamaz, transfer yapmak kulübe ihanettir. Bunun bilincinde olun. Yoksa bizde yaparız ne olacak ki ama ödeme... Bu iş öyle kolay değil.'' 

Yıldırım, bir taraftarın ''Şike davalarıyla Fenerbahçe'ye neler yaptılar böyle'' sorusu üzerine, "Biraz oku çözersin. Şimdi konuşursam yarın basın başka şeyler konuştu diye yazar. Bir daha gelirim ve bunları anlatırım inşallah" dedi.  

Yıldırım, bir taraftarın, "Bazı medya kuruluşları sürekli bizi eleştiriyor. Gidip orayı basın" şeklindeki sözleri üzerine, ''Sen beni eşkıya mı sandın'' diye konuştu. 

Yıldırım, Lüleburgaz ilçesinde de Fenerbahçeliler Derneğini ziyaret etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir