Dört büyükler 'yıldız' peşinde

Süper Lig'in ardından dört büyükler yıldız transfer arayışına girdi. Fenerbahçe'nin ilk hamlesi Atletico Madrid'li Diego olurken, Galatasaray Mevlüt Erdinç için gün sayıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN ÖZGÜR DİL

İSTANBUL - Süper Lig'de zorlu geçen 2013 -2014 sezonu Fenerbahçe'nin ipi göğüslemesiyle sona erdi. Sarı-Lacivertli ekip lig kupasını kaldırırken, ezeli rakibi Galatasaray Türkiye Kupası'nı kazandı. Beşiktaş ise Şampiyonlar Ligi biletini son maçta Galatasaray'a kaptırdı. Trabzonspor ise bu sezon rakiplerinin gerisinde kaldı.

Diego Fenerbahçe'de gibi...

Sezonun sona ermesiyle birlikte dört büyükler yeni futbolcu arayışına girdi. İlk transfer haberi, geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe'den geldi. Fenerbahçe Atletico Madrid'te  forma giyen 29 yaşındaki Diego Ribas'ın transferinde mutlu sona yaklaştı. Oyuncunun babası dün İspanyol basınına oğlunun Fenerbahçe ile anlaştığını duyurdu. Alex de Souza'dan sonra 10 numarayı giyecek olan Diego'ya Sarı-Lacivertliler 10 milyon euro ödeyecek. Fenerbahçeli bir taraftarın kendisine twitter üzerinden gönderdiği sarı-lacivertli formalı fotoğrafı favorilerine ekleyen Diego, taraftarları da oldukça  heyecanlandırdı.

YILIN GOLÜ DİEGO'DAN

Galatasaray Mevlüt için gün sayıyor

Galatasaray ise  Didier Drogba'dan boşalan forvet mevkiine transferi yapmak için çalışmaları hızlandırdı. Galatasaray milli futbolcu Mevlüt Erdinç'i renklerine bağlamak için adeta gün sayıyor. Cim-Bom milli oyuncunun menajeri ile İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak taraflar arasında henüz kesinleşen bir anlaşma yok. Fransa'nın St. Etienne takımı ile sözleşmesi devam eden Mevlüt için sarı-kırmızıların önce kulübü ile görüşmesi gerekiyor.

Şu ana kadar St. Etienne’e resmi bir teklif iletmeyen Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal'ın önümüzdeki günlerde Fransızlar'la masaya oturması bekleniyor. Cim-Bom bu oyuncu için 4 milyon euroyu gözden çıkardı.

MEVLÜT'TEN PSG'YE ŞIK GOL

Beşiktaş Olcan'dan haber bekliyor, Trabzon Serdar'ı bitirdi

Trabzonspor'dan ayrılacağını açıklayan Olcan Adın için sarı kırmızılılarla savaşan Beşiktaş resmi teklifini kulübe iletti. Öte yandan Trabzonspor Elazığspor'da forma giyen Serdar Gürler'i renklerine bağlayarak transfer çalışmalarına tam gaz devam etti.

Avrupa'nın devleri Arda için sıraya girdi

Atletico Madrid'in yıldız oyuncusu Arda Turan'a iki İngiliz devi talip oldu. Liverpool ve Manchester United'dan Arda'ya resmen teklif yapıldı. Arda'nın menajeri Ahmet Bulut da Arda'ya gelen resmi teklifleri doğruladı. Brendan Rodgers'ın yakından ilgilendiği bilinen Arda Turan için 30 milyon euro bonservis bedeli öneren Liverpool, milli oyuncuyu rakiplerine kaptırmak istemiyor. Röportajlarında çoğu zaman Premier Lig'de oynamak istediğini söyleyen Arda'nın bu tekliflere sıcak bakabileceği belirtiliyor.

TOP CAMBAZI ARDA

İsmi ilk olarak Barcelona ile anılan milli yıldıza Manchester United'ın da talip olduğu söyleniyor. Arda ise geçtiğimiz günlerde transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Biraz beklemek gerek. Bu yaz kendi adıma uluslararası piyasada ses getirecek bir transfer imza atabilirim” sözlerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir