Dallas Fed'den faiz açıklaması

Dallas Fed Başkanı Kaplan, faizleri artırmak için harekete geçilmesi gerektiğini, geç kalınması halinde süreci yavaş bir şekilde yürütme planından vazgeçilmesi gerekeceğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in faizleri artırmak için yakın zamanda harekete geçmesi gerektiğini, aksi takdirde faiz artırımını yavaş şekilde yapma planından vazgeçmesi gereğinin ortaya çıkabileceğini söyledi.      

Dallas Fed'in internet sitesi üzerinden açıklama yapan Kaplan, "Parasal genişlemenin ek miktarlarını ortadan kaldırmak için adımlar atıyor olmamız gerektiğine inanıyorum, Ne kadar erken harakete geçersek, gelecekte gevşek para politikasını o kadar yavaş kaldırmamız daha olası hale gelir" diye konuştu.      

Gelecek faiz artırımının ne zaman olacağı konusunda bir ifade kullanmayan Kaplan, ekonomide aşırı ısınma tehtidi yaratmadan daha fazla istihdam büyümesi için alan gördüğünü de belirtti.

Kaplan, faizleri çok uzun süre çok düşük tutmanın yatırım ve istihdamda bozulmalar oluşturabileceğini ve tasarruf sahiplerini cezalandıracağını da vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir