”İran nükleer silah sahibi olursa Türkiye de olur”

İsrail Başbakanı Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile İran'ın nükleer programı nedeniyle yaşanan krizi görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın nükleer silah sahibi olması durumunda Türkiye'nin de nükleer silah sahibi olacağını ileri sürdü.

Jeruselam Post gazetesinin internet sitesindeki habere göre, Netanyahu, resmi ziyaret için gittiği Moskova'da dün akşam yemek yediği restoranda Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile karşılaştı.

Papandreu'nun isteği üzerine aynı masada oturan ikilinin sohbeti sırasında Netanyahu Papandreu'ya, İran'ın nükleer silah sahibi olmasının sonunda Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan'ın da nükleer silaha sahip olmasına neden olacağını söyledi.

Netanyahu'nun bunu söyleyerek, Yunanistan'ın İran'ın nükleer programına karşı harekete geçmesini sağlamaya çalıştığı belirtildi.

Yaklaşık bir saat birlikte oturan Netanyahu ve Papandreu'nun, Yunanistan'ın karşı karşıya olduğu ekonomik kriz ve İran'ın nükleer programı nedeniyle yaşanan krizi görüştükleri kaydedildi.

Clinton'dan nükleer silah yarışı uyarısı

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran'ın nükleer silaha sahip olmasının Orta Doğu'da nükleer silahlanma yarışına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde sadece kadınların gittiği Dar Ül Hikmet Üniversitesinde öğrencilere hitap eden Clinton, Orta Doğu'daki nükleer silahlanma yarışının da "çok tehlikeli" sorunlar yaratabileceğini söyledi.

Konuşmasında Tahran yönetiminin nükleer alandaki çalışmalarına değinen Clinton, Kum kentindeki uranyum zenginleştirme tesisinin inşasının da aralarında bulunduğu faaliyetlerle İran'ın nükleer silah elde etmeme konusunda verdiği taahhüdünü ihlal ettiğini belirterek, "Kendi kendinize sormalısınız, bunu (nükleer faaliyet) niçin yapıyorlar" diye konuştu.

İran'ın nükleer silah peşinde olmadığı konusunda ısrarlı olduğunu ifade eden Clinton, kanıtların ise bunu desteklemediğini vurguladı.

Clinton'un bu gece ülkesine hareket edeceği bildiriliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir