Yunanistan krizinde farklı görüşler

Euro Bölgesi liderleri bugün saat 20.00'de Yunanistan konusunda acil bir toplantı yapacak. Toplantı öncesinde kriz konusunda farklı görüşler hakim.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İflasın eşiğindeki Yunanistan'ın kaderini belirleyecek kritik AB Liderler Zirvesi'ne saatler kala kriz konusunda farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Almanya Yunanistan'dan bir adım beklerken, Fransa krizin çözümünde ilerleme sağlandığını belirtiyor. 

Almanya: Atina'nın adım atması gerekli

Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, herkesin Yunanistan'a yardım etmek istediğini, ancak bunun için Atina'nın adım atmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Gabriel, "Nihayetinde Yunan hükümetinin birşeyler yapması gerekli" diye konuştu. Gabriel ayrıca, Başbakan Merkel'in Yunan milyarderlerin vergi kaçırmaya devam etmelerine imkan verecek, Alman işçi ve emeklilerin bunun bedelini ödeyecekleri hiçbir anlaşmaya imza atmayacağını da vurguladı.

Moscovici: Bugün bir çözüm bulunacağına inanıyorum

Avrupa Birliği Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, bugün Brüksel'de olağanüstü bir zirve düzenleyecek olan  AB liderlerinin Yunanistan krizinde bir çıkış yolu bulacaklarına inandığını söyledi. 

Moscovici, Europe 1 radyosuna yahtığı açıklamada, "Euronun korunması, ortak para biriminin geri dönülmezliğinin sağlanması konusunda siyasi isteğin olduğunu düşünüyorum. Bu siyasi istek bugün kazanacak" diye konuştu.

Fransa: Krizi çözmede ilerleme sağlandı

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, Yunanistan'ın borç krizinin çözülmesi konusunda ilerleme sağlandığını, ancak IMF'in içinde olmadığı bir çözüm bulunmasının şu an için mümkün olmadığını söyledi. 

Sapin, Fransa Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Bir anlaşmaya varılması tüm tarafların katılımı gerektiriyor. Eğer herkes kendi pozisyonunu korur ise anlaşma mümkün olmaz. Yaşanan gelişmeler sonrasında bir anlaşma için çakıymalarını iyi ilerlediğine inanıyorum" diye konuştu. 
     
Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn da yaptığı açıklamada,Euro Bölgesi ülkelerinin liderlerinin bugün yapılacak zirvede Yunanistan krizine çözüm bulma konusunda ilerleme sağlayacaklarına inandığını ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir