Yunanistan'ın tazminat istemine son noktayı koydu

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer, Yunanistan'ın savaş tazminatı talebine ilişkin, "Bizim için tazminat konusu, kapanmıştır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'ın ülkesinin II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin neden olduğu zararlara karşılık Almanya'dan tazminat talebi çerçevesinde uzmanlardan oluşan bir grup kurulması önerisini reddetti.  

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias'ın önerisiyle ilgili "Bizim için tazminat konusu hem yasal, hem de siyasi olarak kapanmıştır" ifadesini kullandı. 

Süddeutsche gazetesine açıklamalarda bulunan Kotzias, Almanya ve Yunanistan'dan bilim adamlarının katılımıyla araştırma grubu oluşturulması gerektiğini belirtmiş ve "Ortak bir payda bulmak zorundayız" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Berlin'de bir araya gelecek. Görüşmede Yunanistan'ın borç krizi ve Yunanistan'ın Almanya'dan tazminat talebinin ele alınması bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir