Devletin sosyal yardımlarından nasıl yararlanılır? İşte adım adım e-Devlet sosyal yardım başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pek çok kategoride sosyal yardım kampanyaları düzenliyor. Devletin sağladığı sosyal yardımlarda düzenli gelir desteği, işe yönlendirme, afet desteği, çocuk yardımları gibi kampanyalar yer alıyor. Bu sosyal yardımlardan yararlanmak için başvuru yapmak gerekiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devletin sağladığı sosyal yardımlardan yararlanmak için öncelikle gerekli şartları sağlamak gereklidir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirtilmiş şartlar sağlandıktan sonra e-Devlet üzerinden ilgili yardım kampanyasına başvuru yapılmalı. Peki, e-Devlet'ten sosyal yardım kampanyasına başvuru nasıl yapılır?

e-Devlet Üzerinden Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-Devlet üzerinden sosyal yardım başvurusu yapmak için öncelikle sisteme giriş yapılmalıdır. T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek sosyal yardımlara başvurabilirsiniz.

- e-Devlet sisteminde karşınıza çıkan arama motoruna "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" yazın.

- Arama üzerine karşınıza çıkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasını açın.

- Sayfa açıldığında sayfanın sağ kısmında görünen "Yeni Başvuru" butonuna tıklayın.

- Karşınıza çıkan bilgilendirmeleri kabul etmeniz gerekiyor. Sayfayı okuduktan sonra aşağıda yer alan "Kabul ve beyan ediyorum." kutucuğunu ve sayfa içerisinde yer alan diğer kutucukları işaretlemelisiniz. Ardından "Başvur" butonuna basarak ilerleyin.

- Adres ve kimlik bilgilerinizi girin. Bilgilerin güncel olmasına dikkat edin.

- Sayfada yer alan bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurun ve aktif kullandığınız bir banka hesabının IBAN numarasını ekleyin.

- Sayfanın en altında yer alan ihtiyaç ve talep kutusuna taleplerinizi yazın ve formu gönderin.

- Bilgilerinizi formu ön izleme sayfasında gözden geçirebilirsiniz. Sayfanın en altında yer alan "Kabul ve beyan ediyorum." kutucuğunu işaretleyin ve "Başvur" butonu ile ilerleyin.

Sosyal yardım başvurusu gönderildikten sonra, ikametgâhın kayıtlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından süreç yürütülür. Başvuru sonucu e-Devlet üzerinden görüntülenebilir. 

Devletin Sosyal Yardım Kampanyalarına Başvuru Şartları Neler?

Devletin sosyal yardım kampanyalarına başvurabilmek için sağlanması gereken bazı şartlar:

- Türkiye'de ikamet etmek,

- Adres gizliliği kararının olmaması,

- Son 15 gün içinde hanedeki herhangi birinin sosyal yardım başvurusu yapmamış olması.

Aksi durumda sosyal yardım başvuruları değerlendirmeye alınmaz. Ayrıca İŞKUR'dan işsizlik ödeneği alanlar, kamu işçileri, memurlar, SGK'den emekli maaşı alanlar sosyal yardım kampanyalarına başvuramıyor.