Zeybekci'den 'Moody's ve Fitch' yorumu

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Fitch ve Moody's'in bu dönemde Türkiye ile ilgili açıklamalarını tamamen manipülasyon ve spekülatif amaçlı Türkiye'ye yaklaşanların oyunlarına destek vermek amacıyla yapılan birer açıklama olarak görüyoruz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci uluslararası kredi değerlendirme kuruluşları Fitch Ratings ve Moody's'in Türkiye kararlarını ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Fitch ve Moody's'in bu dönemde Türkiye ile ilgili açıklamalarını tamamen manipülasyon ve spekülatif amaçlı Türkiye'ye yaklaşanların oyunlarına destek vermek amacıyla yapılan birer açıklama olarak görüyoruz" diyerek tepkisini ortaya koyan Bakan Zeybekci, "Bankalarımızın sermaye yeterlilik oranlarını, sermaye, özsermaye oranlarını gayet iyi biliyoruz. Bu konularla ilgili herhangi bir endişemiz, sıkıntımız yoktur. Bu değenlendirmeleri sağlıklı bulmuyoruz, aceleci ve maksatlı bir değenlendirme olarak buluyoruz" şeklinde konuştu.

Sözlerine, "Bizim için artık seçim dönemindeki bu değerlendirmelerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" diyerek devam eden Zeybekci, "Nasıl ki 2017 yılında aynı kuruluşlar Türkiye'nin büyümesiyle ilgili beklentilerini 4-5 defa revize ettilerse aynı yaklaşımlarını 24 Haziran'dan sonra tekrar revize edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Şimşek'ten Moody's kararına tepkiŞimşek'ten Moody's kararına tepki

Moody's Türkiye'nin kredi notunu izlemeye aldıMoody's Türkiye'nin kredi notunu izlemeye aldı

Türk bankaları negatif izleme sürecine alındıTürk bankaları negatif izleme sürecine alındı

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir