'Borsa İstanbul uluslararası yatırım için cazip'

NASDAQ OMX Group Başkan Yardımcısı Frucher, Borsa İstanbul'un, uluslararası yatırım için oldukça cazip ve bölgenin en önemli borsası haline gelmek için bütün özelliklere sahip olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  NASDAQ OMX Group Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher, Borsa İstanbul'un uluslararası yatırım için oldukça cazip olduğunu söyledi. 

Frucher yaptığı açıklamada, Borsa İstanbul'un büyüme potansiyeline dikkati çekti. Borsa İstanbul'un özellikleriyle uluslararası yatırım için oldukça cazip bir borsa olduğunu dile getiren Frucher, "Bir yatırımcıysanız, Borsa İstanbul'a baktığınızda nüfusuna oranla çok az insanın şirketlerini halka açtığını ve bireysel olarak çok az insanın borsaya yatırım yapmış olduğunu görürsünüz. Yani büyüme potansiyeli oldukça yüksek" diye konuştu. 

Türkiye'nin, bölgenin en büyük ekonomisi ve politik açıdan en istikrarlı ülkesi konumunda bulunduğunu ifade eden Frucher, ülkede uzun vadede işlerin yolunda göründüğünü kaydetti. 

"Türkiye ekonomisi oldukça güçlü"  

Sandy Meyer Frucher, Türkiye piyasasındaki kazanımların sürdürülebilir olduğunun belirterek, şunları kaydetti: 

"Türk ekonomisini oluşturun unsurlar oldukça güçlü. Son 12 yılda da oldukça sağlamdı. Türkiye'nin ekonomik temelleri oldukça güçlü. Büyüme oranları çok sağlam. Türkiye 8-9 farklı piyasayı yeniden yapılandıran bir sermaye piyasası oluşturdu. Yani birçok ürünü elde edebilip, farklı ürünleri satabileceksiniz. Sonuçta tüm yönleriyle oldukça başarılı. Borsa İstanbul'da her şeyi bir yerde topladı. Bu çok önemli. Biz NASDAQ olarak masaya global bir itibarı koyuyoruz ve dünya çapında en iyi teknolojiyi de bununla sunuyoruz. Birlikte çok iyi bir geleceğimiz olacak." 

"En önemli global finans merkezi olacak" 

Borsa İstanbul'un, uzun vadede Orta Avrupa ve Orta Asya arasında en önemli global finans merkezi ve menkul değerler piyasası olacağını belirten Frucher, şöyle devam etti: 

"Bunun için olmasını istediğimiz bütün unsurlara sahip ve bunun bir parçası olmak istiyoruz. Buradaki kazanç, tek yerden iş yapabileceksiniz. Finansman alabileceğiz, çeşitli formlarda kapital elde edebileceğiz. Birçok çeşit ürünü dünya ölçeğinde alıp satabilme fırsatı elde edebileceğiz. Yani, tek durak noktası olacak. Bir diğer konu da İstanbul küresel bir nokta. İnsanlar buraya gelmeyi seviyor. Eğer insanlar buraya hem gezmek hem de iş yapmak için gelmek istiyorsa, ki muhteşem bir yer, bu çok olumlu bir şey. Çok çeşitli kültürleri de barındırıyor içinde. Mucizevi bir yer." 

Bu konularda ilginizi çekebilir