Borsa alımlarla açıldı

Borsa, global hisse senetleri piyasasındaki risk algısındaki iyileşmeye paralel pozitif açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 577 puan artışla 109.029 puandan haftaya başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,53 oranında değer kazandı.

Borsanın açılış dakikalarında açıklanan büyüme verisi beklentilere yakın geldi ve piyasalarda önemli bir etki yaratmadı. 

Geçen hafta satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi cuma günü yüzde 1,18 değer kaybederek haftayı 108.452 puandan tamamlamıştı. Cuma günü açıklanan sanayi üretim verisindeki artışın beklentileri aşmasına karşın pay piyasalarında özellikle banka hisseleri öncülüğünde kar satışlarının etkili olduğunu aktaran analistler, teknik açıdan 108.300-108.500 bölgesinin altında düşüş eğiliminin hızlanabileceğini, bu seviyenin üzerinde ise pozitif görünümün korunarak tarihi zirve konumundaki 110.530 seviyesinin test edilebileceğini bildirdi.

Öte yandan, Kuzey Kore'nin hafta sonundaki kuruluş yıldönümü etkinliklerinde füze fırlatmaması, Irma Kasırgası'nın şiddetinin hafiflemesi gibi unsurlarla küresel piyasalar toparlanma eğilimi gösteriyor.

Yarınki Hazine ihaleleri, Perşembe günkü PPK toplantısı ile Cuma günü açıklanacak olan cari açık verisi piyasalarda izlenecek.

Türkiye, ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüdüTürkiye, ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüdü

 

Dolar kapandığı seviyeden açıldıDolar kapandığı seviyeden açıldı