Piyasalar haftaya hafif de olsa alıcılı başladı

Yarın toplanacak Merkez Bankası PPK toplantısı öncesi piyasalar sakin bir açılış gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsanın küresel piyasalarda Noel tatil dönemine yaklaşılmasından dolayı işlem hacminde düşüşlerin yaşanabileceği haftaya yarınki TCMB faiz toplantısı öncesi hafif alıcılı başladı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 151 puan artışla 77.741 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,20 oranında değer kazandı.

Fed'in geçtiğimiz hafta açıkladığı faiz artış kararı sonrası 2017 yılı için de faiz artış sayısı beklentisini ikiden üçe çıkarmasının ardından dolar endeksi 14 yılın zirvesi yakınlarına çıktı.

Dolar/TL'de yeniden yükselişe geçerek 3.50 seviyelerinde işlem görüyor.

Piyasalar yarın Merkez Bankası'nın vereceği faiz kararına odaklanmış durumda. Merkez Bankası'nın yarın gerçekleştireceği politika toplantısında üst üste ikinci kez artırıma gitmesi bekleniyor.

Öte yandan piyasaların takip edeceği önemli gelişmeler arasında Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu akşam TSİ 21:30'da gerçekleştireceği konuşma ve Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) piyasalara yarın düşecek faiz kararı bulunuyor.

Yurt içinde bugün ise açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor.

Altın - Petrol

Petrol fiyatları üretici ülkelerin üretim azaltma kararının ardından piyasadaki arzın gelecek yıl daha az olacağı beklentisiyle yükselişte. Bu sabah itibariyle Brent petrolün varil fiyatı 55.6 dolar, ABD hafif petrolü 52.37 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatları ise geçen hafta doların 14 yılın zirvesini görmesine paralel olarak yaşadığı düşüş sonrasında toparlanmaya çalışıyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı bu sabah 1141,62 dolardan geçiyor.

Küresel piyasalar karışıkKüresel piyasalar karışık

Dolar 3.50'nin altında haftaya başladıDolar 3.50'nin altında haftaya başladı