Erdoğan: Amaçları Türkiye'yi sıkıntıya sokmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin kararını yorumlayarak, "Amaçları Türkiye'yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da düzenlenen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi törenine katıldı.

Burada konuşma yapan Erdoğan, "Dokunulmazlıklar üzerinden Meclise, devlete, millete, yargıya meydan okuyan, hatta hakaret eden bu densizlerin amacı Türkiye'yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır. Açık net söylüyorum. Benim uluslararası bu saldırılardan en ufak bir korkum, endişem yoktur. Benim için aslonan milletimdir" dedi.

Başbakan'dan HDP'ye: Yol yakınken bu karardan dönünBaşbakan'dan HDP'ye: Yol yakınken bu karardan dönün

Meclis'te 80 milletvekilini aldıkları günün ertesinde halkı sokağa davet ettiklerini belirten Erdoğan, "Ölen Kürttü öldüren de Kürttü. Bunu onlar yaptı.Tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırdı. Bu sadece onlar özel bir durum değil" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukukun önünde kimsenin kendisini üstün göremeyeceğini söyledi.

HDP, Meclis'teki faaliyetlerini durduruyorHDP, Meclis'teki faaliyetlerini durduruyor

'Diğer konuları tartışmaya imkan bulamıyoruz' 

"Uzun zamandır ya bir terör olayı ya da terörle mücadelede yaşanan gelişmeler sebebiyle gündemimizin diğer konularını yeteri kadar konuşma, tartışma imkanı bulamıyoruz. Bu durumdan duyduğum rahatsızlığı da her fırsatta dile getiriyor, arkadaşlarımı kendi gündemlerine, asli işlerine odaklanmaları yönünde ikaz ediyorum" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı olarak ben de imkanların el verdiği ölçüde 2023 hedefleri kapsamındaki çalışmalar başta olmak üzere büyük projeleri, önemli yatırımları yakından izliyor, katkı vermeye çalışıyorum. Fakat bazı meseleler var ki onlarla ilgili değerlendirmemizi kamuoyuyla paylaşmak da en az diğer konular kadar önemli hale geliyor. Önceki gün başlayan ve halen devam eden, terör örgütü PKK'ya destek veren milletvekilleriyle ilgili süreç de işte böyle bir konudur."

'Bizdeki hukuk da tarafsız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En son işte yaşanan olaylarda Avrupalı bakanlar Türkiye'ye hücum ediyorlar, buraya gelip gidiyorlar. Malum partiyi gidiyorlar ziyaret ediyorlar. Ne olacak yani, gelip gidecekseniz. Buradaki kararı mı değiştireceksiniz. Burada hukuk var. Biz bunlara bir şey söylediğimiz zaman diyorlar ki 'Biz hukuk devletiyiz, dolayısıyla biz hukuka müdahale edemeyiz, hukuk bağımsızdır. tarafsızdır.' E senin ki tarafsız, bağımsız. Bizdeki hukuk, guguk mu? Bizim ki de tarafsız bağımsız. Sen nasıl saygı istiyorsan bize de saygı duyacaksın. Kusura bakma." diye konuştu.