İş dünyası terör saldırısını lanetledi

Şemdinli'de gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin iş dünyasından bir çok kesim kınama mesajı yayınladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce düzenlenen bombalı saldırı sonucu 10'u  asker 8'i sivil 27 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı.

İş dünyası ve meslek kuruluşları olayda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara şifa dileklerinde bulunarak terörist saldırıyı kınadı.

DEİK: En çok bölge insanı ile ekonomisine zarar veriyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, terörün hem ülke bütünlüğü hem de bölgesel kalkınmaya yönelik en büyük tehdit olduğunu ve terör saldırılarının en çok bölge insanı ile ekonomisine zarar verdiğini belirtti.

DEİK Başkanı Vardan açıklamasında, iş dünyası olarak terörün hem ülke bütünlüğü hem de bölgesel kalkınmaya en büyük tehdit olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattıklarını aktararak, terör saldırılarının en çok bölge insanına ve bölge ekonomisine zarar verdiğini bildirdi.

Daha fazla vatandaşın canının yanmaması ve bölgenin bir an önce refaha kavuşması için olağanüstü çaba harcayan güvenlik güçlerine ve hükümete desteklerinin süreceğine dikkati çeken Vardan, bu desteğin vatandaşların en önemli görevi olduğunun altını çizdi.

10 asker şehit, 8 vatandaş hayatını kaybetti10 asker şehit, 8 vatandaş hayatını kaybetti

TÜSİAD: Acı olayların sonuncusu olmasını diliyoruz

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Dün (önceki gün) Ankara'da eylem hazırlığında olduğu belirtilen iki teröristin düzenlenen operasyon ile yakalanması ile büyük bir facianın eşiğinden dönülmüşken, bugün (dün) Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleşen terör saldırısı, bütün ülkeyi olağanüstü bir üzüntüye boğmuştur.

Bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan asker ve sivil tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin barış ve huzurunu hedef alan tüm bu hain saldırıların, milletçe tanık olduğumuz acı olayların sonuncusu olmasını diliyoruz."

'Her türlü tedbiri almakta kararlıyız''Her türlü tedbiri almakta kararlıyız'

TESK: Terörün vahşette sınır tanımadığını gösterdi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terör saldırısını kınayarak, "Bu vicdan ve insanlık dışı olay, terörün vahşette sınır tanımadığını göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, terörün ülkenin birliğini hedef aldığını kaydetti.

Teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğine dikkati çeken Palandöken, şu ifadeleri kullandı:

"Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen terör olayı, millet olarak hepimizin yüreğini derinden yakmıştır. Bu vicdan ve insanlık dışı olay, terörün vahşette sınır tanımadığını göstermiştir. Güvenlik kontrolü yapan askerlerimizi ve bölgeden geçen masum sivil vatandaşlarımızın geçtiği noktada tonlarca patlatılan bombanın tek hedefi insanlığın bitirilmesidir. Oysa terörün her türlüsü insanlık suçudur. Bu terör olaylarını işleyen ve karışan hainler iyi bilmeliler ki bu zulümler, asil milletimizin birliğini ve beraberliğini sarsamaz aksine bütünleştirir."

"Saldırıda 5 ton patlayıcı kullanıldı"

 

İSTİB: Alçaklar, kanlarında boğulacaklar

İSTİB Başkanı Ali Kopuz da saldırıya ilişkin, "Alçaklar kendi kanlarında boğulacaklar" değerlendirmesini yaptı.

Kopuz, son zamanlarda bölücü terör örgütünün eylemlerini artırdığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"PKK'lı alçakların hem sivilleri hem güvenlik güçlerimizi hedef aldıkları saldırıları arttı. Devletimizin önlediği birçok saldırı bir tarafa, gerçekleştirdikleri saldırılarda şehitlerimiz oluyor. Bu alçaklar, kuduz olmuş bir köpeğin hastalığının son aşamasındaki gibi davranmaya başladılar. Ağızlarından köpük saçarak, Türk milletine zarar vermeye çalışıyorlar. Kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın ki bu kudurmuş örgüt, yakında yok olacağı için böyle davranıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir