İstanbul'da gece kulübüne silahlı saldırı

Terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 65 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş Ortaköy'de ünlü gece kulübü Reina'da gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bunun bir terör eylemi olduğunu 39 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Sağlık Bakanı Akdağ da yaralıların hastanelerde 4'ü ağır 65 kişinin tedavi gördüğünü ifade etti. Öte yandan, saldırıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında bir toplantı düzenlendi. 

Gece saatlerinde yılbaşı kutlamasının yapıldığı Reina'ya gelen kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi elindeki otomatik silahla içeriye ateş açtı. Saldırgan olay yerinde ilk olarak kapıda bekleyen güvenlik görevlilerine ve polise ateş saldırdı. Saldırganın olayın ardından gece kulübünün içerisinde saklandı ve buradan sivil gibi kaçtı. Öte yandan terörist henüz yakalanamadı.  

Bu arada saldırı sırasında gece kulübünde yaklaşık 700-800 kişi bulunuyordu.

'Akıllardan geçmeyen alçakça bir saldırı'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay haberini almasının ardından İstanbul'a geldi ve havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Soylu, "39 insanımız hayatını kaybetti. 21'inin kimliği belirlendi. 18'inin kimlik tespit çalışması ise devam ediyor. Hayatını kaybedenlerden 15-16'sı yabancı uyruklu 5'i Türk vatandaşı. Saldırı saat saat 01.15 sıralarında gerçekleştirildi. Elbetteki bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız, haince sivil insanlara karşı milletin yılbaşı umutlarını tazelediği bir zamanda savunmasız akıllarından geçmeyen alçakça bir saldırı.. Teröristin arama çalışmaları devam ediyor. Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. İnşallah yakın zamanda ele geçireleceğini umut ediyoruz. Örgütü tespit etmek için detaylı çalışmalar devam ediyor." şeklinde konuştu.

İstanbul'da güvenlik toplantısı sona erdiİstanbul'da güvenlik toplantısı sona erdi

'Saldırgan, bir kişi'

Soylu, "Emniyetin yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler, (saldırganın) bir kişi olduğu gözüküyor. Yani birden fazla kişi değil. Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş, ondan sonra da içeride de farklı bir giysi ile beraber dışarıya çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bir bilgi var. Bu bilgilerin hem emniyet tarafından değerlendirilmesi devam ediyor. 

Akdağ: 65 yaralı var

İlerleyen saatlerde açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Şu an hastanelerde 65 yaralı var. 4'ünün durumu oldukça ciddi" değerlendirmesini yaptı.

Akdağ: Hastanelerde 65 yaralı varAkdağ: Hastanelerde 65 yaralı var

Delil toplama çalışmaları tamamlandı

Olay yeri inceleme ekiplerinin ise gece kulübündeki delil toplama çalışmaları sona erdi. Öte yandan saldırının gerçekleştiği gece kulübü önünde bulunan bir ticari taksi ise çekici aracına yüklenerek incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi yada kişilerin bu taksi ile eğlence mekana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

İki yönlü olarak trafiğe açıldı

Reina'daki terör saldırısının ardından yaya ve araç trafiğine kapatılan Muallim Naci Caddesi iki yönlü olarak trafiğe açıldı.

Başbakan Yıldırım'dan saldırıya ilişkin açıklamaBaşbakan Yıldırım'dan saldırıya ilişkin açıklama

 

İş dünyası terörü lanetlediİş dünyası terörü lanetledi

Kılıçdaroğlu: Toplumsal dayanışmamızla bertaraf edeceğizKılıçdaroğlu: Toplumsal dayanışmamızla bertaraf edeceğiz

Hükümetten ilk açıklamalarHükümetten ilk açıklamalar

Obama'dan yardım talimatıObama'dan yardım talimatı

Görmez: Vahşettir, dehşettir, cinayettir ve katliamdırGörmez: Vahşettir, dehşettir, cinayettir ve katliamdır

Erdoğan, saldırıyla ilgili bilgi aldıErdoğan, saldırıyla ilgili bilgi aldı

Saldırıya yayın yasağıSaldırıya yayın yasağı

Olay yerinden ilk görüntülerOlay yerinden ilk görüntüler

ABD, Türkiye'deki vatandaşlarını uyardıABD, Türkiye'deki vatandaşlarını uyardı

Bozdağ: Hiçbir terör saldırısı birliğimizi bozamayacakBozdağ: Hiçbir terör saldırısı birliğimizi bozamayacak

Cook: Türkiye, acınızı paylaşıyoruzCook: Türkiye, acınızı paylaşıyoruz