Diyarbakır’da güzel şeyler oluyor

Mahir SOLMAZ
Mahir SOLMAZ DİYARBAKIR'dan mahir.solmaz@dunya.com

Son bir yıl içerisinde farkında olmadan meğer ne acı ve ağır günler yaşamışız.. O dönem farkına varamamışız ama, şimdi düşününce.. 

Evet ümidimizi yitirdiğimiz, gelecek endişesi içerisine girdiğimiz, yüzümüzün günlerce gülmediği çok dönemler yaşadık. Olup bitene bir anlam veremiyorduk. Ne yapacağımız ve ne olacağını kestiremiyorduk ve daha acısı elimizden birşey gelmiyordu. Haber bültenlerinde ve gazete manşetlerinde günlerce birinci sırada yer aldık. 

Sanki bir hastayı yavaş yavaş kaybediyor gibiydik. Ki bu hastayı ellerimizle büyütmüş yetiştirmiştik. Çaresizdik ve sesimizi duyan yoktu. 

Diyarbakır o kadar güzel günlerden sonra böyle acı dolu bir sürece girmişti ki.. Sanayileşiyorduk, ticaretimiz gelişiyordu, turizmde her geçen gün artan bir potansiyelimiz vardı. İstihdamımız artıyor ve vasıflı hale geliyordu. Kimse ne olacağını bilemediği için altarnatif yaşam alanları oluşturuyordu. Göçler oldu elbet ama genele baktığımızda fırsat geldiğinde yine mücadele etmeye hazır bir çoğunluk vardı. 

Bugün geldiğimiz noktada yine birlik ve bareberliğin meyvesi tekrar önümüze geldi gibi.. Üç başlık altında paylaşmak istiyorum. 

Geçtiğimiz gün aldığım bir bilgi aslında herşeyin bitmediğinin ve kenti bir noktaya getirme mücadelemizin yeniden başladığının en güzel göstergesiydi. Diyarbakır OSB’de, ilave OSB ile birlikte doluluk oranı yüzde 90’lar civarına gelmişti. Evet yatırımcı yine Diyarbakır demişti. OSB yönetimi bekleyen yatırımcıya yeni tahsisler yapmak için hareket geçmiş ve yaklaşık 2100 dönüm bir alanın OSB’ye devri için ilgili kurumlara müracaatlarını yapmışlardı. Başta Abdulkadir Karavil ve yönetim kurulu olmak üzere OSB müdürü Mehmet Özel’in de hakkını teslim ederek emeği olan ve en başta da yatırım için Diyarbakır diyen herkese çok teşekkür ediyorum.. 

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) de uzun zamandır ara verdiği “ Kentimizi ve Markalarımızı Tanıyalım” çalışmasına yeniden start verdi. İş dünyası ile birlikte tamamı 12 milyon dolara mal olacak Yeşil Ambalaj AŞ’yi ziyaret ettik. Muhteşem bir yatırım. Oluklu mukavva kutu ambalaj sektöründe faaliyet göstermeye başlayan tesis yıllık 50 bin ton kapasiteye sahip. Ziyarete diyebilirim ki Diyarbakır iş dünyasının her kesimi gelmişti. Aynı zamanda Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olan Yeşil Ambalaj AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil’e böyle anlamlı bir yatırımdan dolayı sonsuz teşekkürler. 

Bir teşekkür de İSO 2’nci 500 Listesi’nde 27’nci sıradan 22’nci sıraya yükselen Mes Yağ AŞ ‘nin Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Odabaşı’na. Başarılarının devamını diliyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar