Esad'ın ordusu Bab Amro'u ele geçirdi

Salim ÇAM
Salim ÇAM Bütçe Uygulamaları dunya@dunyagazetesi.com.tr
ŞAM/BEYRUT - Suriye ordusunun, 26 gündür top ve tanklarla bombardıman ettiği Humus'un muhaliflerin elindeki Bab Amro semtinde tüm kontrolü sağladığı bildirildi.
Bir emniyet yetkilisi Şam'da yaptığı açıklamada, "Suriye ordusu, Bab Amro'nun tamamının kontrolünü sağladı, son direniş noktaları da düştü" dedi.
Muhalif Özgür Suriye Ordusu'nun komutanı Albay Riyad Esad da, rejim kuvvetlerinin kara taarruzunu geri püskürtmek için iki gündür devam eden çatışmaların ardından Bab Amro bölgesinden taktik gereği çekildiklerini söyledi.
Albay Esad, Özgür Suriye Ordusu'nun Devlet Başkanı Beşşar Esad kuvvetlerinin 26 gündür kuşatma altında tuttuğu ve bombardıman ettiği bu mahallede geriye kalan sivillerin yaşamları için duydukları endişe dolayısıyla taktik gereği çekildiğini kaydetti.
Bu arada, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi isimli sivil toplum kuruluşu da, Bab Amro'daki çatışmalarda bugün 17 sivilin öldüğünü, askerlerin Bab Amro civarlarında ev baskınları ve aramaları sürdürdüklerini bildirdi.
Humus'taki yaralı ve hastalara ulaşamıyor
Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Komitesi, ağır çatışmaların, yardım görevlilerinin, Humus'taki yaralı ve hastalara ulaşmasını engellediğini açıkladı.
Kızılhaç Komitesi, Humus'taki insani durumun "çok endişe verici" olduğunu, 7 gündür Bab Amro semtine sadece iki kez girebildiklerini bildirdi.
Çatışmaların, İl İnşaat semtine yardım dağıtılmasını da imkansız hale getirdiği belirtildi.
Kızılhaç ayrıca başkent Şam'ın 50 kilometre kuzeybatısındaki El Zebedani'de yaşayanların, Lübnan sınırı yakınındaki Bludan ve Madava'ya gitmek için kentten ayrıldıklarını duyurdu.
Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar