Eskişehir’de yerel seçim havası...

Tülay TAŞKIN
Tülay TAŞKIN ESKİŞEHİR'den tulay.taskin@dunya.com

 

İlk kez değişik bir seçim atmosferi yaşıyoruz. Bu sebepten ben de ilk kez seçim yazısı yazıyorum. Her zaman durgun geçen yerel seçimler, bu kez daha bir farklı. Çünkü seçimde yarışacak iktidar ve muhalefet partilerinin adayları bu kez her zamankinden daha titizlikle seçilmiş, her biri oldukça iddialı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen, 3 dönemin sonunda 4. dönem için seçime hazırlanıyor. 3 dönem DSP adayı olarak seçimlere giren ve parti oylarının üstünde oy alarak açık ara kazanan Büyükerşen, bu kez CHP adayı olarak ilk kez seçmenlerin oyunu istiyor. Şehir dışında da ciddi bir ünü olan Eskişehirlilerin Hocası Büyükerşen, sevilen ve verdiği hizmetler, yaptığı yatırımlar ile takdirleri toplayan biri. Eskişehir’in çağdaş kent görünümünün mimarı.

İktidar partisi Ak Parti bu kez seçimlere, Eskişehir’in sevilen ve 2 dönem Ticaret Odası seçimlerini tulum çıkararak kazanıp başkanlığını yapan Harun Karacan ile giriyor. Genç, dinamik ve çalışkanlığı ile ETO’da güven oluşturan Karacan, TOBB’un Yönetim Kurulu üyeliğini de yaparken istifa ederek, aday oldu. TOBB’da bulunduğu etkin görevlerde tanınırlığı artan, oda başkanlığı sırasında kentlinin ve ticaret erbabının sempatisini kazanan Karacan, seçim çalışmalarına farklı bir boyut getirdi. Rakip partilerin seçim bürolarını da ziyaret programına alan Karacan, “kim kazanırsa kazansın, Eskişehir kazansın” diyerek, kavgalardan uzak bir seçim programı yürütüyor.

MHP’nin adayı Eskişehir’in babası Kadir Çalışıcı. Google’a “vali baba” yazın O’nun adı çıkar. Eskişehir’de 5 yıl valilik yaptı. Gitmediği ilçe, görmediği köy kalmadı. Valiliğinden sonra Eskişehir’e yerleşen Çalışıcı, bundan önceki seçimlerde ortalarda dolaşan MHP oylarını toparlayacak görünüyor. 

Göründüğü üzere, Eskişehirli seçmen üç sevilen, donanımlı ve vizyoner Büyükşehir adayı arasında seçim yapmak zorunda. Zor bir seçim olacak ve kim kazanırsa kazansın Eskişehirkazanacak.

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Nisan ayı seçim ayı 30 Mart 2018
Savaş M. Özaydemir 02 Ağustos 2017