Resim sergisi açan FibaCP’nin CEO’su, köy çocuklarının da elinden tutacak!

Yasemin SALİH
Yasemin SALİH İYİLİK FABRİKASI yasemin.salih@dunya.com

Perakende ve gayrimenkul sektörünün sıra dışı isimleri arasında gösteriliyor Fiba Commercial Properties’in (FibaCP) CEO’su Yurdaer Kahraman. 2018’de Perakende Güneşi Ödülleri’nde “En Başarılı Profesyonel Yönetici” ödülünü alan Kahraman’ı sektör, disiplinli çalışması ve rekabetçi yatırım kararlarıyla tanıyor. Şirketin son olarak İnegöl’de yatırımını başlattığı AVM’de sona gelinmiş durumda. Ayrıca Çin’den Moldovya’ya kadar birçok ülkede de AVM yatırımları gerçekleştiriyor, projelere danışmanlık yapıyor. Yurdaer Kahraman’ın kendi deyimiyle “Farklı bakış açısı”nın yansımalarından birine Unique İstanbul’da açtığı kişisel resim sergisinde rastladık. Evet, yanlış duymadınız... Resim yeteneğini daha bir yıl önce keşfeden sektörün ünlü yöneticisi, bu süre içinde ortaya çıkardığı 55 eserle ilk kişisel sergisini açtı.

İsveç Kraliyet ailesinin sanat danışmanı keşfetti

Yurdaer Kahraman’ın resme yeteneği, tesadüfen keşfedilmiş. Çocuklarını resim eğitimine götürdüğü sırada bir yandan telefonla iş görüşmesi yaparken bir yandan da öylesine karalamaya başladığı tuvalin, gizli yeteneğini ortaya çıkardığını söylüyor. O anı, yaptığı tabloya bakıp “devam edin, harika” diyen Inger Ayhan anlatıyor. Ayhan, 30 yılı aşkın süredir sanat eğitmenliği ve danışmanlığı yapan, İsveç Kraliyet Ailesi için de bu alanda çalışmış bir isim. Diyor ki Ayhan, “Yurdaer Bey’de gördüğüm çok özel bir durum. 30 yıldır birçok yeteneği keşfettim, birçok öğrencim oldu. Böylesi durumlar çok az yaşanır. Yurdaer Bey geldi, baktım bir tuvali karalıyor ve harika renkler kullanmış. Soft stilde harika bir iş çıkıyor ortaya. Sonra durdu, bunu ben mi yaptım dedi. Ben de devam edin dedim. O tablo bitti, daha büyük bir tuval istedi. Ona, resme devam etmesi gerektiğini, çok özel bir yetenek gördüğümü söyledim. Bu şekilde bir yıl boyunca çalıştık.” Yurdaer Kahraman’ın kendine özgü, dinamik, pozitif enerji saçan eserler ortaya çıkardığını anlatan Ayhan, daha önce de resim hobisi olan üst düzey yöneticilerle çalışmış. Ancak bir yılda 55 tablo ortaya çıkaracak potansiyeli kimsede görmediğini belirtiyor.

Işığın Vizyonları Düsseldorf’a da gidecek

Küratörlüğünü Inger Ayhan’ın yaptığı Yurdaer Kahraman’ın “Işığın Vizyonları” isimli kişisel sergi, İstanbul’dan sonra Almanya’nın Düsseldorf şehrine de gidecek. İş dünyasındaki çevresi Yurdaer Kahraman’ın kişisel sergi açmasına şaşırsa da onu yakından tanıyan FibaCP’deki mesai arkadaşları için çok da beklenmedik bir durum değil bu. Şirketten bir yönetici, “Ben şaşırmadım. Hatta Yurdaer şimdi çıkıp bir heykelle gelse ve ben yaptım dese inanırım. O kadar büyük bir yetenek ve potansiyel barındırıyor. Bunu çalışırken de gözlemleyebiliyorsunuz” diyor. Yurdaer Kahraman ise çevresinin ondan ters köşe hareketler beklemesine alışkın olduğunu söylüyor. “Ben iş hayatında da aldığım kararlarla herkesle aynı yöne bakmadığımı gösteririm. Herkes yatırımlarını kısarken bizim gidip İnegöl’de yatırım yapmamız da bunun göstergesi. İş dünyası sürekli değişiyor. Dijitalleşme, teknolojilerin getirdiği yenilikler rekabeti zorlaştırıyor. Bu ortamda ben değişimleri seviyorum. Hemen ayak uydurmayı, anında aksiyon almayı önemsiyorum. Bu nedenle yaptığımız işler başarılı, AVM’lerimiz yüzde 90’ların üzerinde dolu” diye anlatıyor bu durumu.

Dezavantajlı bölgelere de tuvaller götürebiliriz

Yurdaer Kahraman’ın kişisel resim sergisinde satılan eserlerin gelirleriyle yine sanata ve gençliğe yatırım yapmak gibi bir planı var. Hayallerini ise şöyle dile getiriyor:

“Sergiler açmayı düşünüyoruz. Satış gelirleriyle çocuklar için bir şeyler yapılabilir. Ben kişisel olarak bu konuda birçok projeye dahil oluyor, çocuklar için birçok iş yapıyorum. Ama bu sergilerdeki satış gelirleriyle Anadolu’ya, köylere ya da İstanbul’un dezavantajlı bölgelerine gitmek gibi bir niyetim var. oralarda da çocukların tıpkı benim gibi resim yeteneklerini keşfetmeleri için mekanlar yaratabilirim. Resim sanatının küçük yaştan gelişmesi için destek verebilirim. Onlar da benim yaptığım gibi tuval ve boya bulsunlar ve resme başlasınlar.”

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar