'4G ihalesi yarın olacak gibi hazırız'

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, 4G ihalesine ilişkin "4G ihalesi yarın olacak gibi hazırız; ancak mevcut sorgulamayı da sağlıklı buluyoruz, ilgili bakanlık ve ilgili tüm kurumlarla diyalog içindeyiz" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcell'den 4G ihalesi ve 5G tartışmalarına yönelik açıklama geldi. Şirketin 1.çeyrek sonuçlarını değerlendirmek üzere gazetecilerle bir araya gelen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "4G ihalesi yarın, 5G öbür gün olacakmış gibi hazırlıklarımıza devam ediyoruz" dedi. 

4G'nin bir an önce hayata girmesini istediklerini belirten Terzioğlu şunları söyledi:

Bu tartışmaya girmek istemiyorum

"Bir hizmet şirketiyiz 4G ya da 5G olsun müşterilerimize hizmet etmeye hazırız. 4G, 5G'den önce mi gelmeli bu tartışmaya girmek istemiyorum. Zaman gelir 4G 5G'den sonra da gelir. Turkcell olarak 4G'de de 5G'de de sorumluluk almaya hazırız. 4G ihalesi yarın olacak gibi hazırız; ancak mevcut sorgulamayı da sağlıklı buluyoruz, ilgili bakanlık ve ilgili tüm kurumlarla diyalog içindeyiz. Ümit ediyorum bir an önce muğlaklık ortadan kalkar. Asıl sorun fiber altyapı. Bizim digitam dönüşümü sağlamamız lazım. Bunun için yasa gerekli. Fiber altyapıyı geliştirmeliyiz."

 4G ihalesinin iptal edilebileceği belirtilmişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "4G değil 5G'ye geçelim" açıklamasının ardından 26 Mayıs'taki 4G ihalesinin iptal edilebileceği belirtilmişti.

Tüm faaliyetlerini iki ayrı iş grubunda topladı

Turkcell tarafından KAP'a yapılan açıklamada ise şirketin başlattığı dönüşüm programı kapsamında organizasyon yapısında bir dizi değişikliğe giderken, telekomünikasyon sektöründeki tüm faaliyetlerini, "Turkcell Türkiye" ve "Turkcell Uluslararası" olarak iki ayrı iş grubunda topladığı belirtildi.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de sunulan mobil, sabit ve TV alanındaki ürün ve servisler "bireysel", "kurumsal" ve "toptan" olmak üzere üç ana segmentte yönetilecek.

Turkcell Türkiye operasyonları, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tüzel kişiliğinde genel müdür yardımcılıklarından oluşan ve satış, pazarlama, müşteri hizmetleri, hukuk ve regülasyon, iş destek, finans, strateji ve teknolojiden oluşan sekiz fonksiyon altında konsolide edilerek yürütülecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir