Citigroup Akbank hisselerini satacak

Yüzde 20 payla Akbank'ın ortağı olan ABD merkezli bankacılık devi Citigroup, NewYork Borsası’na yaptığı açıklamada Basel III’e hazırlık kapsamında Akbank’taki hisselerini satmayı planladığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Citigroup, global çapta yürüttüğü sermaye yapısını yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında aldığı kararla, Akbank’taki hisselerinin en az yarısını satacak. Citi, sermaye hesaplama yönteminden kaynaklanan satıştan 1.1 milyar dolar bekliyor. Akbank’tan yapılan açıklamada, Citigroup’un bu satış planının tüm dünyada  geçerli olacak Basel III uygulamasına hazırlık ile ilgili sermaye planlaması kapsamında olduğu belirtildi.

Mali gücümüzü etkilemez

AKBANK, Citigroup tarafından New York Borsası’nda satışı planlanan hisselerin bankanın yönetiminde herhangi bir etkisi olmayacağını bildirdi. Akbank’ın Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada şöyle denildi:  "Bankamız ortaklık yapısında bahsi geçen nedenle meydana gelebilecek değişikliğin Türkiye’nin en değerli kurumu olan Bankamızın mali gücü ve yönetimi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur ve Bankamızın kârlı bir şekilde büyüme stratejilerinde herhangi bir değişikliğe neden olmayacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir