Karsan, üç yeni üyesini Avrupa’da görücüye çıkarıyor

Karsan, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen 65. IAA Commercial Vehicles Fuarı’nda bu yıl üretimine başladığı Karsan Atak ve Karsan Star’ı yeni isimleriyle ilk kez yurtdışında tanıtacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Karsan, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen 65. IAA Commercial Vehicles Fuarı’nda bu yıl üretimine başladığı Karsan Atak ve Karsan Star’ı yeni isimleriyle ilk kez yurtdışında tanıtacak.

8 metrelik alçak tabanlı, engelsiz erişimli Karsan Atak şehiriçi otobüsü ve turizm/servis taşımacılığında kullanılacak 8 metrelik Karsan Star, yeni isimleri ve Avrupa normlarına uygun EuroVI motorlu versiyonları ile Hannover’de Avrupalı müşterilerin beğenisine sunulacak. Karsan, alçak tabanlı ve engelsiz erişim özelliklerine sahip 6 metrelik Jest küçük otobüsünü de standında sergileyecek. Fuarda ayrıca, Hyundai Motor Company ile Karsan arasında imzalanan anlaşma kapsamında Türkiye ve ihracat pazarları için üretimi Karsan tarafından yapılacak olan azami yüklü ağırlığı 3.5 ton ila 5 ton arasında değişen yeni hafif ticari araç serisi H350’nin dünya lansmanı ve Avrupa ilk gösterimi yapılacak. Fuarda elde edecekleri temaslar ile özellikle Avrupa’da ağırlıklarını artırmayı hedeflediklerini belirten Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı, Karsan ürün ailesinin yurtdışı pazarlardaki satış stratejisi kapsamında Gürcistan, Körfez Ülkeleri, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Macaristan ve Almanya’da dahil 19 ülkede satış-dağıtım-satış sonrası kanalları oluşturduklarını ve ürünleri gönderdiklerini söyledi.

Karsan Atak ile yolculuk daha rahat

Karsan’ın 8 metrelik küçük otobüsü Atak, biniş ve inişleri kolay hale getiren “alçak taban” ve aracı yana yatırabilen ECAS sistemiyle dikkat çekiyor. Katlanır engelsiz erişim rampası ile tekerlekli sandalye kullanan yolcular için hayatı kolaylaştıran Karsan Atak’ın, panoramik görüş açısı sunan geniş camları ferahlık sağlıyor. Farklı koltuk dizilişleri ve geniş içyapısı sayesinde Atak’ın yolcu kapasitesi 60 kişiye kadar çıkıyor. Sürücü için manuel vitesin yanı sıra robotize ve otomatik vites seçeneği ile maksimum sürüş konforu sağlayan Atak, Euro VI emisyon normlarına uygun motoruyla yakıt ekonomisi sağlıyor. Atak, yukarıdaki özelliklerinin yanı sıra düşük manevra kabiliyetiyle şehiriçi taşımacılığına ideal olup, izole sürücü kabini, bağımsız ön süspansiyon gibi özellikleriyle hem konforlu hem de güvenli bir seyir imkânı sunarken, ek olarak, arkada yerleşimli motor sayesinde bakım kolaylığı öneriyor. Atak’ın Euro VI Dizel versiyonu 2014’ün sonu itibariyle pazara çıkması planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir