Prontotour, yüzde 20 büyüme hedefliyor

2014 yılında 80 bin kişiyi seyahate çıkaran firma, 2015'te yüzde 15-20 civarında büyüme hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, 2014 yılında 80 bin kişiyi seyahate çıkardıklarını belirterek, "2015'te yüzde 15-20 civarında büyüme hedefliyoruz" dedi. 

Prontotour, Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği acenteler toplantısında 2014 yılını değerlendirdi, 2015 hedeflerini açıkladı. Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, 2014 yılını başarıyla tamamladıklarını ve şirketin yüzde 4 büyüdüğünü bildirdi. 

Geçen yılın son çeyreğinde hem kış satışlarında hem de erken rezervasyonda artış yaşandığını anlatan Onaran, "Bu da 2015 yılının 2014'ten daha iyi geçeceğini gösteriyor" değerlendirmesini yaptı. 

Onaran, 2014 yılında 80 bin kişiyi seyahate çıkardıklarını belirterek, "2014'ten ders çıkararak fiyatlarımızı revize ettik. Turlarımızı geçen yıla göre yüzde 6 daha uygun fiyatla sattık. 2015'te yüzde 15-20 büyüme hedefliyoruz.  Acentelerimiz daha çok satacak ve biz daha çok kazanacağız. 2014 yılının son çeyreğinde bu ışığı gördük" diye konuştu.  

"Değişik paketler çıkaracağız"

Son dönemde müşteriye ulaşmanın zorlaştığını anlatan Onaran, şunları söyledi: 

"Eskiden gazeteye ilan veriyordunuz; düzgün bir ürününüz varsa satıyordunuz. Şimdi düzgün bir ürüne de sahip olsanız son kullanıcıya ulaşmanız zorlaşıyor. Ürün çeşitlendirmeniz gerekiyor. Sosyal medyanın satışta önemli bir kanal olduğunu gördük. Çok daha dikkatli bir şekilde geniş bir pazarlama ağına ulaşmamız gerekiyor. O nedenle bütçeleri dikkatli kullanmalıyız. Prontotour kitlelere hitap ediyor. Türkiye'nin şu anda yüzde 5'i yurtdışına gitmiş durumda. Bizim daha 70 milyon kişiyi seyahat ettirmemiz lazım. Kitlesel turizm yapsak da üst segment için ürünler de geliştirdik. Pronto Plus adıyla 2015 yılında üst segment programları operasyona aldık. Çok özel paketler hazırlıyoruz. İlk açtığımız paket hemen doldu. Mesela Mehmet Turgut ile Nepal-Tibet turu yapacağız. Orada çekilecek fotoğrafların kalıcı olmasını istedik. Bunun gibi değişik paketler çıkaracağız." 

Kadınlar Barcelona'yı erkekler Prag'ı tercih ediyor

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar ise geçen yıl 84 ülkeye gittiklerini belirterek, 2015 yılında alternatifli ve renkli paketleri müşterilerin beğenisine sunacaklarını kaydetti.  

Geçen yıl 442 bin 800 geceleme yaptırdıklarını ifade eden Özkar, "En fazla Roma, Prag ve Barselona'da gecelemeler oldu. En fazla temmuz ayında tur yapılırken, en çok satış aralık ayında gerçekleşti. İnsanlar artık erken rezervasyona alışıyorlar. İtalya, 19 bin 624 kişiyle en fazla gittiğimiz ülke. Karakter olarak kendimizi Avrupa'ya yakın hissediyoruz. En çok yaz dönemi tatile gidiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.  

Kadınların seyahatlerinde daha çok Barselona'yı erkeklerin ise Prag'ı tercih ettiğini anlatan Özkar, şöyle devam etti: 

"En çok satılan turlar arasında yüzde 11 ile Büyük İtalya yer alıyor. En mutlu gidilen ülke Tayland. Yine gemi turları ve Prag seyahati son derece yüksek müşteri memnuniyeti taşıyan turlar oldu. En çok satışı yüzde 46 ile Kurban Bayramı'nda yaptık. Çocuklarla yapılan seyahatlerde yüzde 32 ile Paris ilk sırada yer aldı. Bizimle seyahat edenlerin yüzde 82'si vizeli seyahat etti. Tur hareketine 1 hafta kala müşterilerin yüzde 7'si geliyor. Yüzde 44'ü ise tur hareketine bir ay kala paket satın alıyor. Seyahat ederken yüzde 82 çift olarak seyahat edildiğini gördük. Çocuklu seyahat edenlerin oranı yüzde 6. Bu oranı artırmak istiyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir