İyi bir asistans şirketin varsa işin kolay

Can KANTAR
Can KANTAR SEKTÖRÜN İÇİNDEN cankantar@gmail.com

 

Sigorta sektöründe asistans hizmetleri büyük önem taşıyor. Çünkü bu hizmetler, sigorta şirketlerinin tüketici ile karşı karşıya gelen yüzüdür. Sigorta, mutlaka kötü bir anda ihtiyaç duyulan bir olgu.

Düğün salonu işleterek insanların hep mutlu anlarında yanlarında yer alabilirsiniz, ama sigortacılık öyle mi? Başınıza bir şey geldiğinde sigorta şirketinizi ararsınız. Sigorta şirketinin de görevi, bu zor durumda sizin tekrar eski hayatınıza hızlı geri dönüşünüzü sağlayarak mağduriyetinizin önlemektir. Bu durumlarda ilk karşılaştığınız kişiler arasında acenteniz olabilir, eksper olabilir ya da bir asistans şirketinin temsilcisi olabilir. Bu kişiler ayrı ayrı tüzel kişilikler olmalarına rağmen, hizmet verdiği sigorta sektörünü temsil ederler.  Acentenizin hızlı çözüm girişimi, eksperin güler yüzü veya asistans şirketinin hemen yanında olduğunu görmenin artıları sigorta şirketine yazılır.

Özellikle asistans şirketleri, sigorta şirketleri için çok önemlidir.  Aracınız kaza yaptığında gelen çekici, evinizde bir hasar varsa gelen onarım ekibi, hemen hepsinin hizmet kalitesi sigorta şirketine müşteri memnuniyeti olarak yansır.

Mapfre Genel Sigorta’nın geçtiğimiz haftalardan itibaren televizyonlarda gösterilen Sertap Erener’li reklam filminde de görüldüğü gibi hızla mağduriyeti çözmek, aslında daha bir geniş pencereden bakıldığında sigorta bilincine bir katkıdır. Çünkü sigortalı sigorta yaptırıyorsa ve primini de eksiksiz ödemişse hızla mağduriyetinin çözülmesini bekliyor.  Bunun önemini iyi bilen sigorta şirketleri asistans hizmetlerini iyi olandan alıyor. Zaten piyasada bu işi iyi yapan iki, bilemediniz üç şirket var. Bir de küçükler var ki, bazıları butik hizmet vererek piyasada yer arıyor kendine. Diğer küçüklerde yanında bir farklı hizmeti bedava vererek, fiyat kırarak pazarda kendine yer arıyor.

Fiyattan hizmete geçen rekabet kaliteyi ön plana çıkarıyor

Geçtiğimiz hafta AXA Sigorta CEO’su Cemal Ererdi’nin röportajını okuduysanız şu dikkatinizi çekmiş olmalı; Ererdi, her vurgu yaptığı konuda sözü  “müşteri memnuniyeti”ne getirmiş neredeyse.  Dünyadaki trend bu zaten. Özetle, müşterisini iyi tanıyan sigorta şirketleri onlara en iyi hizmeti vermek için iyi bir acente, iyi bir asistans şirketi, iyi bir servis ile çalışmak isteyecektir. Görünen o ki, artık fiyattan hizmete geçen rekabet tüm katmanlarda kaliteyi ön planda tutacak.

Bu arada Hazine’nin, sigorta şirketlerinin hizmet aldığı partnerlerini de denetime tabii tutması isteği devam etmelidir. Her önüne gelen, işi bu olmayan sigorta şirketlerine bu hizmeti vermemeli. Çünkü sonunda zararı sektör görecek.  Kaza yapanların mutlaka sigorta şirketini arayıp yardım istemesi gerekiyor. Çünkü bazı çekiciler, polis telsizlerini dinleyip kaza yapan araçların yardımına gidiyor ve hizmeti karşılığı para almayacağını söyleyerek araçları daha önce anlaştığı servislere çekip paralarını onlardan alıyorlarmış. Bunun da önüne geçmenin tek yolu, poliçelerde araçların yetkisiz kişi ve araçlarla çektirilmemesi gerektiğinin belirtilmesi ve aranacak telefonların bir kartla sigortalılara verilmesidir.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar