Fuat Tosyalı ile MÜSİAD adaylığı ve yatırımları konusunda sohbet

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Fuat Tosyalı’nın MÜSİ- AD Başkanlığı’na aday olacağı konusundaki haberler üzerine dün, aday olmayacağı konusunda gazetemiz DÜNYA’da bir haber yer aldı. Bu konuda Tosyalı ile aday olmamasının nedenini ve bunun nedeni olarak ortaya koyduğu 7/24 meşgul olmak zorunda oluğu yatırımlarının sohbetini yaptık. Adaylık konusunu değerlendirmesiyle başlayalım:

“Genel başkan yardımcısı olarak bu dönem MÜSİAD’da görev yaptım. MÜSİAD’ın gönüllülük esasına dayalı yurtta bütün illerde teşkilatı var. Yurtdışında da 93 ülkede örgütlü bir yapı. Dev bir sivil toplum kuruluşu. Başkanlığı çok onurlu bir görev. Ama buna uygun yoğun bir mesai gerekir. Bizim Tosyalı olarak yurtiçinde ve dışında önemli yatırımlarımız var. Bu nedenle başkanlığın gerekli kıldığı mesaiyi verecek durumda değilim. Bazı arkadaşlar benim ismimi gündeme getiriyorlar, onlara teşekkür ederim, ama ben, Nail Olpak başkanla birlikte, görevimi tamamlayıp MÜSİAD’ın sıradan bir üyesi olarak çalışmak istiyorum.”

Tosyalı’yı 7/24 mesaiye mecbur eden yatırımları neler:

•İçeride Japonlarla 650 milyonluk bin 200 ton soğuk sac üretimi kapasiteli gıda ambalaj malzemesi üretecek Tosyalı-Toyo gelecek yılın ilk aylarında üretime başlayacak. Bu üretimle 450 milyon dolarlık ithalatı ikame edecek ürünü piyasaya sunacağız.

•İskenderun’da bin 320 megavatlık bir kömür santrali kurma çalışmamız var.

•2017’de Erzin Limanı yatırımını başlatacağız. Akdeniz’in hemen hemen en büyük limanı olacak.

•Cezayir’de madenden çelik üretimine dayalı en büyük yatırımı yapıyoruz. Önümüzdeki yıl bölüm bölüm devreye girecek. Yıl sonunda tam kapasite çalışmaya başlamış olacak.

TANAP için günde 1000 ton üzerinde boru üretimi yapıyoruz. Piyasaya talebe uygun olarak 5 bin ton üzerinde çelik ürününü sunuyoruz. 7/ 24 koşuşturma içerisindeyiz. Katma değeri artıran üretim yapmak için araştırmalar yapıp, sonuçlarını hayata geçirmeye çalışıyoruz.

Fuat Tosyalı’nın MÜSİAD Başkanlığı’na aday olmamasını ve bunun nedeni olarak ortaya koyduğu yeni yatırımlarıyla ilgili sohbetimizde söyledikleri özetle böyle...

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar