Borsa güne ekside başladı

Borsa İstanbul, dünkü kayıpları izleyerek küresel piyasalara paralel ekside açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BİST), dün yaşadığı sert düşüşün ardından güne küresel piyasalardaki aşağı yönlü harekete paralel olarak ekside başladı.

BİST 100 endeksi, 288 puan düşüşle 89.196 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,32 oranında değer kaybetti.

BIST 100 endeksi dün yüzde 1,46 değer kaybederek günü 89.485 puandan tamamlamıştı.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 15 Mart'ta faizleri artıracağına ilişkin beklentilerin yüzde 100'e çıktığını, açıklanacak verilerin Fed'in bu aydan sonraki faiz artırım hızına ilişkin beklentiler ve buna bağlı olarak piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

ABD'de yarın açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verisi öncesinde piyasalarda dalgalı seyrin devam edebileceğini belirten analistler, BIST 100 endeksinin 88.500 seviyesinin destek, 90.000 ve 91.500 seviyelerinin direnç konumuna geldiğini söyledi.

Uluslararası piyasada diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazanan dolara bağlı olarak dün dolar/TL, 3,75 seviyesine kadar yükseldi. Kurda bu sabah ilk işlemler 3.75 seviyesinden gerçekleşiyor.

Küresel piyasalar ise dalgalı seyrini devam ettirirken, bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları ve sonrasında ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları takip edilecek.

Petrol, ABD verisiyle sert düştüPetrol, ABD verisiyle sert düştü

 

Küresel piyasalar ECB'yi bekliyorKüresel piyasalar ECB'yi bekliyor

 

Dolarda tansiyon düşmediDolarda tansiyon düşmedi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir