ATAK helikopterleri Afrin'i vurdu

"Zeytin Dalı Harekatı"nın 5. gününde ilk kez görev alan yerli üretim T-129 ATAK helikopteri, Afrin'in batısındaki terör hedeflerini vurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek için cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" 5. gününde devam ediyor.

"214 hedef vuruldu"

Başbakan Yıldırım, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar planlandığı gibi operasyon devam ediyor. 214 hedef vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir. Alanda temizlik çalışmaları sürüyor. Bölgenin terörden PKK, PYD, YPG ve DEAŞ'tan tam anlamıyla temizleninceye kadar silahlı tehdidin kalmayacağı anlaşılıncaya kadar operasyon sürecek. Planlandığı şekilde gidiyor, herhangi bir sorunumuz yok şu ana kadar." dedi.

Atak helikopterleri ve "Cirit" ilk kez kullanıldı

Harekat kapsamında ilk kez görev alan yerli üretim T-129 ATAK helikopteri, Afrin'in batısındaki terör hedeflerini vurdu. Kara unsurlarınca lazerle titizlikle işaretlenen hedefleri vuran ATAK helikopterleri, harekat sırasında yerli üretim "Cirit" füzelerini de kullandı.

Afrin'in batısında belirlenen terör hedefleri, gece boyunca aralıklarla tanklarla vurulurken harekatta yerli üretim taarruz helikopteri T-129 ATAK da ilk kez görev yaptı.

Terör örgütü hedeflerinin kara unsurlarınca lazer sistemleriyle titizlikle işaretlenmesinin ardından T-129 ATAK helikopterleri, bölgeyi ateş altına aldı.

Teröristlerin bulunduğu alanları vuran helikopterler, harekat sırasında yerli üretim "Cirit" lazer güdümlü füzelerini de kullandı.

En modern elektronik harp gereçlerine sahip

TAI tarafından üretilen ve çok amaçlı görevlere uygun olarak en modern elektronik harp gereçleri entegre edilen ATAK, aynı anda 8 adet güdümlü anti-tank füzesi UMTAS, 12 adet güdümlü CİRİT, 2 adet STINGER ve 500 adet top mermisi ile görev yapabiliyor.

8 terörist etkisiz hale getirildi

Şeyh Horoz bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına saldırı amacıyla dün gece sızma girişiminde bulunan PKK/PYD/YPG terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Askeri sevkiyat devam ediyor

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye'nin Afrin bölgesine askeri sevkiyat devam ediyor.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Hatay'a gönderilen tank ve zırhlı personel taşıyıcılar, birliklere takviye amacıyla sınır hattına yönlendirildi.

Askeri araçlardan bazıları, huduttaki son kontrollerin yapılmasının ardından Afrin'e sevk edildi.

Hatay'da güvenlik bölgesi

Hatay'ın Hassa ilçesinde Suriye sınırındaki bazı alanlar, 15 gün boyunca özel güvenlik bölgesi olarak belirlendi.

Söz konusu yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların haricinde bölgeye her türlü araç ve insan girişinin yasaklandı.

Orgeneral Akar harekat merkezini denetledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin harekat merkezlerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Orgeneral Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile harekat merkezlerinden, Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinin belirli bölümlerine katıldı.

Başbakan Yıldırım: Operasyonda 214 hedef vurulduBaşbakan Yıldırım: Operasyonda 214 hedef vuruldu

Erdoğan: Obama bizi aldattı, sözünde durmadıErdoğan: Obama bizi aldattı, sözünde durmadı

Bozdağ: Bölgede ABD ve Rusya ile işbirliğine varızBozdağ: Bölgede ABD ve Rusya ile işbirliğine varız

TSK: En az 260 terörist etkisiz hale getirildiTSK: En az 260 terörist etkisiz hale getirildi

Afrin'den 3. şehit haberiAfrin'den 3. şehit haberi

Zeytin Dalı Harekatı'nın 'gözü' kapılarını açtıZeytin Dalı Harekatı'nın 'gözü' kapılarını açtı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir