TBMM Başkanı Şentop: İsveç'in eyleme izin vermesi ve göz yumması asla kabul edilemez
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç'in başkenti Stockholm'de, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin provokasyonlarına ilişkin, "İsveç'in demokrasiye açık bir tehdit olan bu alçak terör eylemine izin vermesi ve göz yumması asla kabul edilemez" ifadesini kullandı.
Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
"İsveç'in başkenti Stockholm'da bölücü terör örgütü PKK üyelerinin gerçekleştirdiği, Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan eylemi lanetliyoruz.
İsveç'in demokrasiye açık bir tehdit olan bu alçak terör eylemine izin vermesi ve göz yumması asla kabul edilemez. NATO'ya üyelik talebinde bulunan bir devlette bu saldırının kolaylıkla gerçekleşmesi tehlikeli ve vahimdir. İsveç Devleti'nden bu alçak terör eylemini gerçekleştirenlerin ve sorumlularının derhal tespit edilmesini ve hukuk önünde gerekenin yapılmasını bekliyoruz."
TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, İsveç'teki provokasyonlara tepki gösterdiGündem
Fuat Oktay'dan İsveç'teki provokasyona sert tepkiGündem
Bakan Soylu: Sarı torbalara itiraz edenler, İsveç'te terörün hain yüzüyle tekrar karşılaştıGündem
AK Parti'li Yazıcı: İsveç'ten hesap soracağızGündem
İbrahim Kalın: İsveç'ten somut adımlar bekliyoruzGündem
Ömer Çelik: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'nin hedef alınmasını lanetliyoruzGündem
Bakan Bozdağ: Terör eylemine müsaade eden İsveç Hükümeti'ni kınıyorumGündem