Yıldırım, Cihangiri ile Halep'i görüştü

Başbakan Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri ile Halep'teki gelişmeleri görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile telefonda görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler ve bilhassa Halep'teki son gelişmeler bağlamında bölgesel meseleler ele alındı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede ikili ilişkiler ve bilhassa Halep'teki son gelişmeler bağlamında bölgesel meseleler ele alındı.

Yıldırım, Cihangiri'ye, İran'la ikili münasebetlerin her alanda daha ileri bir seviyeye taşınmasına önem atfedildiğini, İran'la iş birliğinin daha da geliştirilmesinin ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel güvenlik ve refaha da katkıda bulunacağını dile getirdi.

Tahliyeler tekrar durduTahliyeler tekrar durdu

Halep'te tahliyelerin başladığını, ancak tahliye sürecinde sivillere yönelik saldırıların gerçekleştirildiğini vurgulayan Yıldırım, Halep'teki insani durumun endişe verici olduğunu, bu çerçevede, şehirden tahliyelerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi, bölgeye insani yardım ulaştırılması için Türkiye'nin elinden geleni yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Başbakan Yıldırım, tahliye sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için İran'ın da gerekli girişimleri yapacağından emin olunduğunu, bu konuda İran'la iş birliği yapmaya hazır bulunulduğunu da ifade etti.

'Suriyeliler için 10 bin çadır hazırlanıyor''Suriyeliler için 10 bin çadır hazırlanıyor'

Tahliye sürecinin sorunsuz ilerlemesini arzu ediyor

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri de, geçen hafta İstanbul'da gerçekleşen hain terör saldırısı sebebiyle Başbakan Yıldırım'a taziyelerini ileterek, İran'ın, Türkiye'nin terörle mücadelesini güçlü bir şekilde desteklediğini ve Türk-İran makamlarının bu kapsamdaki iş birliğini sürdüreceklerini belirtti.

Cihangiri, Halep'teki tahliye sürecinin sorunsuz ilerlemesini kendilerinin de arzu ettiğini, bu konuda Türkiye ile temasları sürdüreceklerini, Türkiye ve İran arasındaki artan iş birliğinden bölgenin de istifade edeceği konusunda hemfikir olduklarını kaydetti.

Yıldırım ve Cihangiri'nin, ileriki dönemde yakın siyasi diyaloğu ve üst düzey temasları sürdürmek konusunda mutabık kaldıkları bildirildi.

Dışişleri Bakanı Halep'te son durumu değerlendirdiDışişleri Bakanı Halep'te son durumu değerlendirdi

 

'Erdoğan'la barışın devamını önereceğiz''Erdoğan'la barışın devamını önereceğiz'

 

Bu konularda ilginizi çekebilir