Anneler gününü kutlamaya gerek var mı?

Rüknettin KUMKALE
Rüknettin KUMKALE rkumkale.ymm@gmail.com

Klasik bir söylemdir:“Yılın bütün günleri anneler günüdür”.

O zaman neden yılın belirli bir günü anneler günü olarak kutlanıyor?

Demek ki, dünyamızda hâlâ annelerin özel insanlar olduğunu bilmeyen, annelerin kutsal varlıklar olduğunu özümsemeyen insanlar var.

Onlar, kadın düşmanlarıdır; kadınları yok sayan bir zihniyete sahip, insan kılığına girmiş, yaşamaktan dürtüsel olarak sadece kendi varlıkları için yemeyi, içmeyi, tuvalet ihtiyacını yerine getirmeyi anlayan, gerçekte ise yaşamayan hücre topluluklarıdır.

Be hey, hücreler topluluğu, seni kim doğurdu, senin o pis kokulu dışkını senelerce aşk ile kavrayan, temizleyen kimdi?

Seni, bulunduğun yaşa gelene kadar her türlü dış (hatta iç) tehlikelere karşı canı pahasına koruyan kimdi?

Bütün dünyada bugün gelinen noktada annelerin cahil bırakılmasının büyük etkisi var. Geleceğe nesiller yetiştiren kadının cahil, çağdaşlıktan uzak bırakılması, geleceğe ipotek koymak demektir.

Anne, ona verilen bütün yetenekleri ve doğru bildikleri ile çocuklarını yetiştirmeye çalışıyor. Ancak ona verilenler kısıtlı, çağdaş değil, toplumun ona verdikleri ile yetinmek zorunda.

Çocuk yaşta evlendirilerek adeta baba eli ile tecavüze maruz bıraktırılıyor. Ama o büyük bir şevkle ve elinden geldiğince bebeğini büyütme çabasında. İşte bu sebeple anneler kutsal.

Dünya, tamamı erkeklerin hırslarını tatmin için çıkarttıkları savaşlar ile sarsılırken, en çok anneler acı çekiyor.

Anneler ağlıyor, anneler öldürülüyor, anneler bu kötü dünyaya çocuk getirmeleri için zorlanıyorlar.

Cumartesi anneleri, 27 Mayıs 1995'ten bu yana her cumartesi günü ağlıyorlar. Artık ağlayamıyorlar bile, çünkü göz pınarları kurumuş. Onlarla beraber 22 yıldır bütün annelerin içi sızlıyor. Tam 634 hafta olmuş.

Kapitalist zihniyet, kocaman kocaman allı pullu reklamlar ile para toplama peşinde. Köydeki bebe ise, tarladan topladığı kır çiçekleri ile annesine sevgisini gösterme peşinde.

O ise evladından sadece “SENİ SEVİYORUM ANNE” cümlesini bekliyor. Ve biz yine de böyle bir günde annelerin hıçkırıkları ile sarsılıyoruz. Yuh olsun bize.

Annemizden, çocuklarımızın annesinden, “SENİ SEVİYORUM ANNE” sözünü esirgemeyelim. Ve bütün davranışlarımız ile ona, onu sevdiğimizi hissettirelim.

Yazımızın başlığına dönersek,  Anneler Gününü Kutlamaya Gerek Varmı?

Evet var.

Annelere ıstırap çektiren hücre toplulukları dünya üzerinden silininceye kadar Anneler Gününü Kutlamaya Gerek Var!

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
İnovasyon 16 Ekim 2019
İşletme sermayesi 16 Temmuz 2019