Bize uygun olan seçim haberleri sayfası

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Gazetemizde 7 Haziran seçimlerine kadar sürecek bir seçim sayfası yayınına başlıyoruz. Doğaldır ki bu sayfada bir yandan eşitlikçi olarak partilerin seçim haberlerine, adaylarına yer vereceğiz. Bir yandan da bizim okurumuzun öğrenmek istediği partilerin ekonomik programlarına yer vereceğiz ve partilerin ekonomik kurmaylarıyla söyleşileri geniş olarak yansıtacağız. 

Partilerin seçim beyannamelerinden ilk açıklanacak olan AKP’nin “İkinci Atılım Beyannamesi” olacak. Art arda diğer partilerin seçim beyannameleri de açıklanacak. 19 Nisan’da CHP, önümüzdeki hafta yayınlanacak MHP ve 21 Nisan’da yayınlanacak HDP’nin seçim beyannameleri okurumuza aktarılacak. Bu beyannamelerin özellikle ekonomik hayatımıza dönük değerlendirmeleri ve projeleri yazarlarımız tarafından da irdelenerek, 7 Haziran sonrası ihtiyacımız olan “yeni ekonomik programın” temellerinin partilere göre neler olduğu saptanmaya çalışılacak. 

Ekonomi kurmaylarından ilki olarak MHP ekonomi kadrosunda yer alan, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ile söyleşi, seçim haberleri sayfamızda yer alacak. 0nu CHP ve AKP ekonomi kurmaylarının söyleşileri izleyecek. Bugüne kadar daha ziyade siyasal söylemleriyle öne çıkan HDP’nin ekonomi konusunda neler söylediğini de sayfalarımızda aktarmaya çalışacağız. 

Bütün bu söyleşilerde 2008 krizi sonrası temel ekonomik göstergelerde büyüme başta olmak üzere, ihracat, işsizlik, üretim artışı konularındaki olumsuz gelişmelere karşı, parti ekonomistlerinin önerilerini ortaya koymaları istenecek. Söyleşilerde parti sözcülerinin görüşlerini net ortaya koyacağı sorular kendilerine yöneltilecek. 

Bu nedenle okurlarımızın partilerin ekonomi kurmaylarından, programlarıyla ilgili neleri öğrenmek istediklerini bize iletmeleri durumunda, okurlarımızdan gelen düşünceler ışığında partilerin ekonomik kurmaylarından, onlardan gelen sorulara bağlı olarak görüş almaya da çalışacağız. Böylece, seçim dönemine kadar sürecek bu sayfada interaktif bir habercilik yapacağız. 

Okurlarımızın ve iş dünyasının son dönemde bizden beklediklerini sık sık tekrarladıkları konulardan biri yeni dönem için, ekonomiyi canlandıracak sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak yeni ekonomik programın ne olacağı konusuydu... 

Bu nedenle seçim sayfası çalışmalarına başlarken, okurlarımızın ve iş dünyasının bu isteklerine cevap verecek bir bilgi aktarımını esas alacak bir çalışma yapmayı amaçlıyoruz. Bunun için siz okurlarımızdan yön gösterici öneriler ve uyarılar da bekliyoruz...

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar