Diyarbakır'da sempozyum heyecanı

Mahir SOLMAZ
Mahir SOLMAZ DİYARBAKIR'dan mahir.solmaz@dunya.com

Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi işbirliğinde Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu yapmayı hedefliyor. Diyarbakır’ın bütün yönleriyle tartışılacağı, konuşulacağı Diyarbakır sempozyumu 2-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Sempozyum ile ilgili davetler ağustos ayı içerisinde 80 il valiliğine, 112 devlet üniversitesine, 34 vakıf üniversitesi ve ilgili kamu kuruluşlarına gönderilmiş.
Diyarbakır’ın her alanı ile ilgili çalışması bulunan bütün kişiler, kurumlar, akademisyenler bu sempozyumda yer alabiliyor. Hedef Diyarbakır ile ilgili bütün konuların konuşulacağı, tartışılacağı bir sempozyum yapmak. Konu ile ilgili olarak Dicle Üniversitesi'nde bilim kurulu oluşturulmuş. Yapılacak olan çalışmalar bu kurulun koordinasyonunda yönlendiriliyor. Oluşturulan yürütme kurulu da sempozyumun hazırlıklarını gerçekleştirecek. Amaç Diyarbakır’ın tanıtımına katkı yapmak ve sorunlarını tartışılarak çözüme kavuşturmak. Sempozyum için 27 ana başlık belirlenmiş. Bu başlıklardan öne çıkanlar ise arkeoloji, çevre ve atık yönetimi, eğitim, dil ve edebiyat, ekonomi ve ticaret, inanç, sağlık, tarım, gıda ve hayvancılık.
Diyarbakır’ın yetiştirdiği, şair, edebiyatçı, sanatçı, işadamı gibi ünü kent dışına taşan değerleri de sempozyuma davet edilmiş Böylece aynı zamanda bir Diyarbakır buluşması da gerçekleştirilmek isteniyor.

Diyarbakır'a çok yararı olacağını düşündüğüm sempozyum konusunda bir de sayfa düzenlemiş. Başvurular ve ilgili bilgilere www.diyarbakirsempozyumu.org adresi üzerinden ulaşmak mümkün. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, geçtiğimiz günlerde sempozyum konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Sempozyumun tanıtımının çok önemli olduğunu söyledi. Elbette bölgedeki çatışmalı ortam algısına karşılık Diyarbakır'ın güzelliklerinin de bilinmesi ve kamuoyunun bilgisine sunulması gerekiyordu. Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu bu anlamda isabetli bir karar gibi görünüyor. Her zaman olduğu gibi bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik ve köşemize taşıdık bu önemli etkinliği. İlgilenenleri kentimize bekliyoruz…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar