Diyarbakır’da sosyal etkinlikler canlanıyor

Mahir SOLMAZ
Mahir SOLMAZ DİYARBAKIR'dan mahir.solmaz@dunya.com

Sıkıntılı süreçler yaşayan Diyarbakır, şimdi bütün avantajlarını kullanarak ekonomik ve sosyal anlamda gelişimi sürdürmek ve başarı çıtasını yükseltmek istiyor. Bunun için kent dinamiklerinin tamamı imkanları dahilinde seferber olmuş durumda. Sanırım gidişat böyle olursa toparlanmak da elbette daha hızlı olacaktır. Kentin bütün dinamikleri dedim , ama aslında bir kurumu bunun dışında tutmak istiyorum. Ya da birkaç kurumu diyeyim. Bu kurum yada kurumlarla ilgili önümüzde ki dönemde birkaç satır yazıyı kaleme almanın vaktinin gelip de çoktan geçtiğine inanıyorum.

Diyarbakır’ın kalkınmasında ekonomik hareketliliğin yanı sıra sosyal etkinlikerin de çok önemli olduğuna inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde kente nefes aldıran iki organizasyon oldu. Birincisi Evleniyoruz Fuarı. ikincisi ise Ceylan Karavil Park ana sponsorluğunda gerçekleşen Anadolu Ateşi dans topluluğunun gösterisi. Evleniyoruz Fuarı’nı 75 bine yakın insan ziyaret etti. 75 firmanın katılımı ile gerçekleşen fuara ilginin bu kadar yoğun olması yüzleri güldürdü. Hem ziyaretçi açısından hem de katılımcı firmalar açısında keyifli bir fuar oldu. Emeği geçen başta TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz’e, TÜYAP Diyarbakır ekibine çok teşekkürler. 2018 yılında Diyarbakır yine Tarım Hayvancılık, İnşaat, Otoshow, Kitap gibi. birçok fuara ev sahipliği yapma hazırlığında. Geçmiş yıllarda yılda 13 fuar gerçekleştirmiş bir kent olarak, önümüzdeki yıl bu başlıkta ki fuarları kent olarak elimizden gelen gayreti göstererek hayata geçireceğiz. Bu süreçte hepimize çok büyük görevler düşüyor.

Yüzümüzü güldüren diğer organizasyon ise Anadolu Ateşi’nin gösterisi oldu. Bu gösteriye binlerce kişi izledi. Gösteriye daha önce hiçbir şekilde böyle bir organizasyona katılmamış başarılı öğrenciler de götürüldü. 16’ncı yılını kutlayan Anadolu Ateşi bu sezonun finalini Diyarbakır’da yaptı. Burada değinmek istediğim bir konu ise organizasyonun ana sponsoru olan Ceylan Karavil Park’ın böyle sosyal sorumluluk projelerinde sürekli olarak yer alması. Cevyal Karavil Park Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Karavil, gösteri öncesi yapılan basın toplantısında aslında omuzlarında ki yükün ne kadar ağır olduğu vurguladı.

Diyarbakır’ın daha çok sosyal aktivitelere, daha çok organizasyonlara ihtiyacı var. Bu tür organizasyonlar ile ancak kentimizi daha iyi anlatabilir, tanıtabilir ve moral motivasyon sağlayabiliriz. Turizmi canlandırabiliriz. Diyarbakır bugün olduğu konumu kesinlikle haketmiyor. Diyarbakır için “taşı kara bahtı kara” denir. Ama inanıyorum ki, bahtı karadan beyaza dönüşecek. Doğru projeler, doğru adımlar ve doğru yöneticiler ile...

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar