Karadeniz Ereğli'ye can suyu lazım

Sabiha TOPRAK
Sabiha TOPRAK KOCAELİ'den sabiha.toprak@dunya.com

 

 

Karadeniz Ereğli'de ekonomik yönden ciddi anlamda bir kriz yaşanyor. Sanayi kenti olarak bilinen ancak sanayi ve ticari işlevler açısından geri kalan bölgede durumun son birkaç yılda kötüye gittiğini herkes fark ediyor. Bazı işyerleri iflastan dolayı kapısına kilit vurdu. Bazıları da zor ve kısıtlı imkanlar ile ayakta durmaya çalışıyor. Ticaret ve sanayi odası seçimleri tam da bu ortamda yaklaşıyor. Şeçim öncesinde adaylar yavaş yavaş netleşiyor. Karadeniz Ereğli Ticaret Sanayi Odası'nın  mevcut yönetimi de başkan adayını açıkladı. Tam kadro ile basının karşısına çıkan yönetim kurulu üyeleri bundan sonra Karadeniz Ereğli'nin daha güzel günlere ulaşması için çalışacaklarını belirterek, 2005 yılından önce odada yönetim kurulu başkanlığı yapmış Karadeniz Ereğli'nin OSB'sini kuran deneyimli abimiz Yaşar Tetiker'i aday olarak gösterdiler. 
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Karadeniz Ereğli TSO Meclis Başkanı Zeki Us,  4 yıllık görev sürelerinin sonuna geldiklerini, bundan sonra yeni bir oluşum ile bölgeye hizmet edeceklerini ifade ederek, mevcut kadronun üzerine daha önce bu görevi üstlenmiş ve güvendikleri Tetiker'i kattıklarını söyledi. Bu konuşma birlik beraberlik adına güzel bir başlangıçtı. Odadaki değişiklikleri olumlu buluyorum. Ama şunu unutmamalıyız Ereğli'nin krizden kurtulabilmesi için iki şeye ihtiyacı var:  Biri sermaye, diğeri de  birlik beraberlik. Ama samimi birlik beraberliğe ihtiyaç var. Bu oluşumun 'ben değil biz' sloganıyla  çıktığı yolda  Yaşar Tetiker'in başkanlığında yapacağı çalışmalarıkamuoyu ile paylaşmayı sürdürmesi gerekiyor. 
Karadeniz Ereğli TSO başkan adayı Yaşar Tetiker'in krizle uğraşan bölge halkına öncülük edeceğine inanıyorum. Tetiker'in geçmişte yaptıklarını bugün yapacaklarının teminatı olarak görüyorum. Karadeniz Ereğli Ticaret Sanayi Odası seçimlerinde aday olacaklar şunu iyi bilmeli: İlçenin acilen cansuyuna ihtiyacı var!
Tetiker'in oda başkanlığına seçilmesi durumunda sınırlı sayıdaki fabrikalara yenilerini ekleyeceğine,  2'nci OSB'yi kuracağına inanıyorum. Krizden kurtulabilmek için Ereğli'de yaşayan herkesin üzerine düşen görevi yapması, daha akılcı hareket etmesi gerekiyor. Ereğlili işadamları, yöneticiler daha temkinli olmak zorunda. İçinde siyasetçi, işadamı, yöneticilerin de olduğu bu geminin doğru yöne gidebilmesi için ortak akıl ile birliğe ihtiyacı var. Ereğli'de bir an önce tersaneler ve meslek yüksekokulu açılmalı, liman yapılmalı. Bunların gerçekleşebilmesi için de somut adımlar atılmalı. Oda Başkanlığına kim gelirse gelsin elini taşın altına koyacak. Ereğli 'yi yönetimiyle birlikte kırizden kurtarmak için geçesini gündüzüne katarak çalışmak zorunda kalacak.
 
Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar